Publicat: luni 25.03.2019

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt şi platoul din faţa Prefecturii Olt au găzduit evenimentele organizate de IPJ, de Ziua Poliţiei Române, alături de conducerea instituţiei fiind prezenţi, printre alţii, prefectul de Olt Silviu Neacşu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, dar şi şefi sau reprezentanţi ai instituţiilor din judeţ cu care Poliţia colaborează.
Evenimentul din sala de şedinţe a CJ a debutat cu intonarea imnului naţional şi cu un moment de reculegere în memoria poliţiştilor olteni căzuţi la dotorie, apoi comisarul şef Ionel Sîrbu, inspectorul şef al IPJ Olt, a dat citire mesajului transmis de chestorul general de poliţie Ioan Buda, inspectorul general al Poliţiei Române. De asemenea, comisarul şef Sîrbu a transmis şi mesajul său cu prilejul acestei zile, în cadrul căruia a ţinut să mulţumească colegilor săi pentru rezultatele bune înregistrate în ultimul an. „(...) Ziua Poliţiei Române reprezintă un minunat prilej de analiză şi bilanţ pentru munca şi viaţa poliţiştilor din judeţul Olt. În anul care a trecut, poliţiştii olteni au acţionat consecvent pentru îndeplinirea atribuţiilor ce ne revin, astfel încât majoritatea indicatorilor de performanţă au înregistrat evoluţii pozitive. (...) Rezultatele bune obţinute se datorează atât muncii depuse de poliţişti, ce înţeleg care le sunt îndatoririle faţă de comunitate şi că se impune să dovedim că suntem o instituţie profesionistă şi că vom reuşi să facem faţă noilor provocări profesionale ale vieţii, cât şi sprijinului principalilor noştri parteneri din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, din agenţiile de aplicare a legii. (...) La ceas aniversar, doresc să mulţumesc şi să urez multă sănătate tuturor colegilor pentru profesionalismul şi devotamentul cu care îşi îndeplinesc misiunile, precum şi familiilor acestora pentru răbdare şi înţelegere. Sunt încrezător că aspiraţiile noastre de mai bine, personale şi profesionale, se vor împlini prin efortul, capacitatea şi disponibilitatea fiecăruia dintre noi de a se manifesta ca un profesionist”, a spus inspectorul şef al Poliţiei Olt.
La rândul său, şi prefectul de Olt Silviu Neacşu a transmis un mesaj oamenilor legii din judeţ. „Poliţia Română este una dintre instituţiile fundamentale ale statului român, ordinea publică fiind esenţială pentru bunul mers al societăţii. Profesia de poliţist este bazată pe profesionalism şi trebuie onorată în fiecare zi cu credinţă şi devotament, dumneavoastră având responsabilitatea de a asigura ordinea publică în mod permanent. Devotamentul, profesionalismul şi seriozitatea cu care vă faceţi datoria reprezintă pentru noi credinţa unei vieţi sigure şi liniştite. Vă doresc mult succes în importanta activitate pe care o desfăşuraţi, să aveţi parte de multă putere de muncă pentru a răspunde cu prompitudine şi maximă eficienţă în orice situaţie! La mulţi ani!”, a declarat prefectul de Olt.
În cadrul şedinţei festive, comisarul şef Ionel Sîrbu a dat citire şi celor peste o sută de poliţişti din judeţ avansaţi în grad cu prilejul acestei zile. Opt ofiţeri şi 97 agenţi de poliţie au fost avansaţi în gradul profesional următor, la termen. Apoi, s-au acordat diplome aniversare instituţiilor cu care IPJ Olt colaborează şi s-au înmânat diplome câştigătorilor competiţiei sportive „Cupa Poliţiei 2019”. Tot de Ziua Poliţiei, pe platoul din faţa Prefecturii Olt, a fost organizat un stand expoziţional care să reflecte activitatea şi dotarea logistică a Poliţiei. Vizitatorii standului au putut vedea autospeciala luptătorilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale Olt, Laboratorul Criminalistic, câinele de urmă Leko, pistolul radar care este în dotarea poliţiştilor rutieri, precum şi un echipaj al Serviciului Rutier Olt.
Un eveniment festiv dedicat Zilei Poliţiei Române a avut loc şi în sala de festivităţi a Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina. Patru ofiţeri şi doi agenţi din cadrul instituţiei de învăţământ, care s-au remarcat în activitatea profesională, au fost avansaţi în grad, iar în final comisarul şef Cătălin Florescu, directorul Şcolii de Poliţie, a acordat diplome de merit polițiștilor care au participat la manifestările cultural – sportive organizate cu această ocazie. 

Autor articol: Cătălin FIRCOIU942 vizualizari
Comenteaza si tu articolul:
Nume*
Comentariu*
 
Introduceti codul din imagine*
 
 
fost
luni 25.03.2019 18:21
La parade si statistici suntem cei mai buni ! In situatii reale sau cand e vorba de interlopi, de exemplu, mai subtire, mai pe burta asa...
Militieni
luni 25.03.2019 15:55
Sper ca ia-ti facut generali ca sergenti sunt fraieii , noua ne trebuie oameni cu grade mari ca sa le platim pensii si salarii mari . Poate va veni un cutremur mare sau un razboi peste noi sa terminam cu hotia asta
Adauga un anunt
Ai un anunt si nu stii unde sa il publici ?
 
Eveniment de intrebat
Ce administraţie locală din judeţ se bucură, din această săptămână, de un nou sediu de primărie?

Administraţia din comuna Optaşi Măgura

Publicitate
  
 
 

Barfe, zvonuri si cancan-uri
Barfe, zvonuri si cancan-uri
Prima pagina in format PDF

Ai o stire ? Sesizeaza-ne

Trimite-ne stirea ta la adresa redactia@evdo.ro si poti deveni reporter pentru o zi.

 

Arhiva
TITLURILE EDITIEI DE AZI
Interviu
Actualitate
 • Evaluarea Naţională, susţinută de peste 3.000 de absolvenţi ai clasei VIII-a din Olt
 • „Tunurile” pe Asociaţia „Inițiativa pentru Justiție”. Procurori, cercetaţi disciplinar
 • Roșii oltenești, livrate cu succes în supermarketuri
 • Consiliul Județean continuă să investească în sănătatea oltenilor
 • Vreme caniculară până în noaptea de duminică spre luni
 • Politica
  Administratie
 • Spitalul Caracal va avea un ambulatoriu modern
 • Un nou sens giratoriu pe strada Ecaterina Teodoroiu din Slatina
 • Descoperiri arheologice importante pe un șantier din Slatina
 • Oraşul Drăgăneşti Olt va avea teren de fotbal cu nocturnă şi 500 de locuri pentru spectatori
 • Eveniment
 • Ofițerul de poliție Ionuț Sîrbu, adjunct al IPJ Olt
 • Mașini de poliție, implicate într-o tamponare în lanț la Balș. Agentul de poliție vinovat, amendat
 • Scafandri olteni, pe podiumul Campionatului de Înot din Argeș
 • Vâlcean prins cu droguri de polițiștii SCCO Olt, la Corabia. Bărbatul a fost arestat
 • Pompierii civili, în concurs
 • Social
 • Au început tratamentele fitosanitare și dezinsecția în Slatina
 • Sfaturi pentru consumatori, în zilele călduroase
 • ÎNTRERUPERI PROGRAMATE – JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 20 IUNIE 2019
 • Pompierii au donat sânge pentru ajutorarea unor persoane aflate în suferinţă
 • Bilete la băi rămase disponibile
 • Editorial
  Sanatate
  Gura targului
  Cultura
 • Călușarii Oltului duc mai departe tradițiile românești
 • „Căluşul uneşte România!”, tema tabloului coregrafic din deschiderea Concursului Naţional „Căluşul Românesc” de la Slatina
 • Ancheta
  Advertorial
  © Eveniment de Olt. Toate drepturile rezervate. Textele şi fotografiile sunt proprietatea ziarului Eveniment de Olt şi nu pot fi folosite fără acordul ziarului.