2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ambulanta Corabia are zece soferi noi

- Advertisement -

Acuzati ca au furat combustibil din ambulantele Statiei Corabia din cadrul Serviciului de Ambulanta Judetean Olt, la inceputul lunii decembrie mai multi soferi au fost pusi sub control judiciar de procurorii Parchetului Corabia si le-a fost interzis sa-si exercite profesia. Cum numarul personalului s-a redus drastic, Ambulanta Olt a scos la concurs posturile ramase libere, iar la sfarsitul saptamanii trecute a avut loc ultima proba si a fost promovata de zece candidati.

Posturile scoase la concurs de Serviciul de Ambulanta Judetean Olt sunt pe perioada determinata, respectiv pana cand situatia vechilor ambulantieri, cercetati penal pentru delapidare, fals si uz de fals, se va clarifica. Pentru a se putea inscrie, conditia principala pe care candidatii au trebuit sa o indeplineasca a fost absolvirea unui curs de ambulantier de sase luni si sa aiba o vechime de trei ani ca sofer profesionist.
Marinela Prina, managerul Ambulantei Olt, a declarat ca 18 candidati s-au inscris la examen, iar zece dintre ei au promovat proba scrisa sustinuta pe 28 decembrie. Pe 4 ianuarie acestia au dat si proba orala, care a constat intr-un interviu, iar in urma sa toti au fost declarati admisi. Asadar, de la sfarsitul saptamanii trecute, Ambulanta Corabia are zece soferi noi. Am avut in total 18 candidati pe cele 13 posturi de sofer scoase temporar la concurs, proba scrisa a fost trecuta de zece dintre ei, care au promovat si proba orala, interviul. Acum, putem sa ne descurcam cu cei zece ambulantieri si o sa acordam si ore suplimentare pentru a acoperi graficul de lucru. Posturile sunt pe perioada determinata, pana cand se va da o hotarare judecatoreasca definitiva. Daca ambulantierii care sunt sub control judiciar vor reveni la serviciu, persoanele care au ocupat acum posturile vor pleca, ei stiu acest lucru. Deci pana la revenirea sau nerevenirea pe post a titularului. in cazul in care nu vor mai reveni pe post vechii soferi, va trebui sa scoatem posturile la concurs pe perioada nedeterminata. Posibil se va organiza un alt concurs, dar inca nu stim ce se va intampla si nu ne antepronuntam, a declarat managerul Serviciului de Ambulanta Judetean Olt.
Prina a adaugat ca in prezent mai sunt patru posturi de ambulantier vacante, avand in vedere ca saptamana trecuta a mai fost pus sub control judiciar inca un sofer de la Statia de Ambulanta Corabia, care se alatura celorlalti 13. Posturile urmeaza a fi scoase din nou la concurs, spune managerul Ambulantei Olt. Au mai ramas patru posturi vacante, pe care o sa le scoatem din nou la concurs. Nu am stabilit deocamdata o data, pentru ca nu am finalizat inca toate procedurile in privinta concursului care tocmai s-a incheiat. Sunt patru locuri libere, pentru ca a mai fost pus sub control judiciar inca un ambulantier. Acum sunt 14 soferi cercetati sub control judiciar, iar in privinta ultimului am primit documentele saptamana trecuta si i-am suspendat contractul de munca, a spus Marinela Prina.
in total, 15 ambulantieri de la Statia Corabia sunt cercetati penal pentru savarsirea infractiunilor de delapidare, fals si uz de fals, insa procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Corabia au inceput urmarirea penala in cauza, in rem, si pentru ucidere din culpa. Anchetatorii investigheaza daca opt persoane au murit pentru ca soferii de pe ambulante nu au plecat la timp catre cazuri sau pentru ca au mers cu viteze reduse. Reprezentantii Parchetului Corabia au informatii ca uneori autosanitarele plecau la solicitari si dupa mai bine de o ora, desi protocolul prevede doar doua minute de la primirea apelului.
soferii sunt suspectati ca au furat motorina din ambulante timp de trei ani, in luna august 2018 la domiciliile acestora, dar si la sediul Ambulantei Corabia, avand loc descinderi ale politistilor de la Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice al Politiei Olt, sprijiniti de luptarori ai Serviciului de Actiuni Speciale Olt si jandarmi. Perchezitiile au fost efectuate intr-un dosar penal, in care mai multe persoane sunt banuite ca, in perioada 2015 – 2018, si-ar fi insusit, in mod repetat, combustibil din cota alocata lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul institutiei publice. Prejudiciul urmeaza a fi stabilit in urma cercetarilor, spun politistii. in urma descinderilor de atunci, au fost ridicate mai multe bidoane cu motorina, in vederea continuarii cercetarilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți