18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Surse: Guvernul ia în calcul amânarea alegerilor locale până în septembrie. Parlamentare anticipate tot în septembrie

- Advertisement -

Surse din conducerea PNL au declarat pentru Digi24.ro că premierul Ludovic Orban analizează ca variantă de lucru amânarea organizării alegerilor locale, din cauza stării de urgență care urmează să fie declarată la începutul săptămânii de către președintele Klaus Iohannis. 

Astfel, alegerile locale ar urma să fie organizate în luna septembrie, concomitent cu alegerile parlamentare, care ar deveni astfel alegeri anticipate. 

Întrebat într-o conferință de presă, organizată de la Vila Lac, Ludovic Orban a declarat că încă nu se pronunță în legătură cu o eventuală amânare a localelor.

„Am convenit asupra datei de 28 iunie după discuțiile cu liderii politici, urmând să vedem care sunt evoluțiile și eventual să luăm altă decizie. Deocamdată e prematur să ne pronunțăm dacă amânăm sau nu alegerile, pentru că este greu de anticipat dacă e un virus sezonier, când va fi atins un vârf, în funcție de evoluții vom lua deciziile potrivite”, a declarat Orban.

Criza epidemiei de coronavirus ar face imposibilă desfășurarea campaniei electorale pentru alegeri în luna mai sau iunie, mai ales că autoritățile nu știu cât va dura perioada de restrângere a activităților publice, pentru că nu este clar pe ce durată se va întinde prezența virusului în România. 

Ar exista susținere pentru această variantă din partea tuturor partidelor de Opoziție, susțin sursele citate.

Sursa: digi24.ro 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți