14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Iohannis, prefecţilor şi şefilor instituţiilor deconcentrate: Vă rog să fiţi activi; situaţia este gravă

- Advertisement -

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, joi, prefecţilor şi şefilor instituţiilor publice deconcentrate să fie activi, arătând că situaţia este gravă.

„Vă rog (…) să fiţi foarte activi! Să faceţi tot ce se impune şi ce vi se transmite din partea autorităţilor centrale. Să înţelegeţi că situaţia este nu doar complicată, situaţia este gravă. Depinde de noi toţi cum trecem prin această perioadă. Dacă ne facem toţi treaba foarte bine, avem şansa să trecem relativ bine prin această perioadă foarte complicată”, a spus şeful statului la videoconferinţa cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, prefecţii şi şefii instituţiilor publice deconcentrate pe tema gestionării epidemiei COVID-19.

El a arătat că a decretat stare de urgenţă în întreaga ţară pentru a împiedica răspândirea infecţiilor cu coronavirus şi pentru a permite măsuri administrative, guvernamentale şi legislative care să facă posibilă încetinirea răspândirii acestei boli şi prezervarea vieţii economice în România.

„Autorităţile centrale au început imediat să lucreze foarte intens, la maxim. Am avut alaltăieri deja o videoconferinţă foarte importantă şi foarte bună cu membrii Guvernului, care sunt foarte implicaţi în măsurile pe care le-am decretat. Ieri, Guvernul a luat măsuri foarte importante, şi economice şi de protecţie socială, pentru a veni în sprijinul în primul rând al românilor, dar şi în sprijinul firmelor din România. Iar astăzi v-am convocat la această întrevedere, fiindcă dumneavoastră, prefecţii, conducătorii de direcţii judeţene, sunteţi, dacă pot să mă exprim aşa, armata noastră din teritoriu, care trebuie să funcţioneze perfect pentru a face ca această stare de urgenţă să funcţioneze foarte bine”, a spus Iohannis.

Preşedintele Iohannis le-a cerut prefecţilor şi şefilor instituţiilor publice deconcentrate să le transmită românilor ce trebuie şi ce nu trebuie să facă în contextul epidemiei de coronavirus. De asemenea, şeful statului le-a solicitat acestora să le transmită românilor din străinătate să nu vină în ţară în perioada sărbătorilor.

El le-a cerut acestora şi să creeze condiţiile necesare angajaţilor.

„Dumneavoastră, fiecare în direcţiile pe care le conduceţi, trebuie să fiţi fermi, trebuie să fiţi fermi în felul cum conduceţi activitatea, dar trebuie să fiţi fermi şi corecţi faţă de colegele şi colegii cu care lucraţi. Cine poate să lucreze de acasă, să lucreze de acasă. Cine trebuie să vină obligatoriu la serviciu, să păstreze distanţa fizică unii de alţii. Creaţi-le condiţiile necesare ca să-şi facă munca în condiţii sigure. Este foarte, foarte important să respectăm aceste norme care au fost elaborate de cei mai buni experţi în plan mondial. Este foarte important să înţelegem cu toţii gravitatea situaţiei, dar, în acelaşi timp, este foarte important să nu cădem în panică, să nu cădem în depresie şi să ne dăm seama că depinde de noi să îngrădim răspândirea acestei boli, depinde de fiecare dintre noi şi de fiecare autoritate pe care o conducem noi. Vă rog, fiecare să vă faceţi treaba în mod exemplar, să respectaţi toate normele, să respectaţi toate indicaţiile – evident, întreaga legislaţie, care este foarte specială în această perioadă”, a declarat Iohannis.

El a arătat că Guvernul, în frunte cu premierul Ludovic Orban, a dat deja un exemplu foarte bun în privinţa modului în care se poate lucra chiar în condiţii foarte complicate.

„În aceste condiţii, vă rog să conştientizaţi nevoia de implicare totală, cu respectarea totală a normelor în vigoare. Este important să ţinem contactul şi prin acest mediu şi prin videoconferinţă. Dar, foarte important, şi aici vreau să închei prima parte a intervenţiei mele: (…) este o situaţie gravă, este o situaţie complicată, dar noi, românii, am dovedit că, dacă suntem uniţi, dacă lucrăm împreună, putem să trecem cu bine peste orice criză”, a mai spus Iohannis.

De asemenea, preşedintele Iohannis a cerut Direcţiilor de sănătate publică să-şi facă treaba cu maximă seriozitate, cu maximă celeritate, iar personalul din spitale să fie pregătit.

Şeful statului a afirmat că întreaga lume este într-o situaţie gravă.

„Românii aşteaptă de la noi să rezolvăm problemele noastre pentru România şi asta vreau să facem. Această boală este una foarte atipică şi vă spun din capul locului că avem, noi, în România, după statistici, astăzi mai puţin de 300 de cazuri confirmate. Însă vom avea mai multe cazuri. Acest lucru este clar, ne spun experţii că boala se va extinde în continuare”, a arătat Iohannis.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți