11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Favoritele caselor de pariuri la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

- Advertisement -

PNL este principala favorită la câștigarea alegerilor parlamentare din această iarnă, având o probabilitate implicită de câștig de 66% la casele de pariuri online, fiind urmată de PSD, ale căror șanse de reușită sunt estimate undeva la 25%, însă trecutul ne-a arătat că specialiștii în cote și probabilități se pot înșela.

Duminică, 6 decembrie, este una dintre cele mai importante zile din acest an, întrucât atunci se vor desfășura următoarele alegeri parlamentare în România. Acesta va fi al doilea scrutin organizat într-un interval mai mic de 3 luni de zile – lucru care nu a fost văzut bine de către multă lume, deoarece țara noastră se află în plină pandemie.

Parlamentul României este bicameral, fiind format din Camera Deputaților, cu 329 de membri și Senat, cu 136 de membri. Mandatul este obținut pentru o durată de patru ani.

Premierul Ludovic Orban și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vor deschide listele PNL la București pentru Camera Deputaților, în timp ce miniștrii Florin Cîțu și Monica Anisie candidează pe primele locuri pentru Senat la București.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, va deschide lista deputaților PSD de București, iar Gabriela Firea, pe cea a senatorilor aceluiași partid.

Listele anunțate de alianța USR-PLUS București nu au fost lipsite de controverse, anumite surse declarând că „este măcel în partid”. Florina Presadă și Vlad Alexandrescu sunt abia pe locurile 6 și 7 pe lista pentru Senat, în timp ce primul pe listă este Ștefan Pălărie; Claudiu Năsui este primul pe lista alianței pentru Camera Deputaților.

Sonatoarea Florina Presadă i-a acuzat pe Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui că au venit cu o listă de delegați care să voteze locurile eligibile la parlamentare după cum li se va cere. Acest scandal intern i-a determinat operatorii de pariuri să-i ofere o cotă de 10 alianței USR-PLUS.

Cu toate acestea, alianța partidelor conduse de Dacian Cioloș și Dan Barna este dată ca favorită principală în Municipiul București, acolo unde USR-PLUS are o cotă de 1.35 la victorie, fiind urmat de PSD cu o cotă de 3.00 și de PNL cu o cotă de 3.50.

Următoarea pe listă este noua alianță formată din partidele Pro România și ALDE, care au fuzionat sub titulatura de Pro România Social Liberal, a cărei cotă la victorie variază între 100 și 200 la casele de pariuri online licențiate la ONJN. Listele acestui partid sunt deschise la Senat de Călin Popescu-Tăriceanu și la Camera Deputaților de Victor Ponta.

Estimările specialiștilor indică un procent cuprins între 40-42% în ceea ce privește prezența la vot. Cotele pentru pariul pe o prezență mai mică de 41.5% variază între 1.65 și 1.75, în timp ce cotele pentru o prezență mai mare de 41.5% se găsesc în intervalul 1.95-2.15.

Totodată, aceste cote pot fluctua destul de mult pe parcursul unei campanii electorale. Să ne amintim că Gabriela Firea avea aceeași cotă cu Nicușor Dan cu 3 zile înainte de alegerile locale din luna septembrie a acestui an, după ce candidatul dreptei fusese favorit clar până în acel moment. În final, fostul membru al Camerei Deputaților din România s-a impus cu un avans de aproape 5% procente în fața candidatei PSD.

Așadar, este de așteptat ca ofertele caselor de pariuri să sufere modificări în următoarele săptămâni și nu ar fi exclus ca, în ultimele zile de dinaintea alegerilor, cotele favoriților să fie mult schimbate față de cele pe care le vedem acum.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți