23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Peste 110 unități școlare din Olt, fără autorizație sanitară de funcționare înainte de începerea noului an școlar

- Advertisement -

În contextul noului an școlar 2021 – 2022, care bate la ușă, prefectul de Olt Florin Homorean a organizat marți două întâlniri de lucru cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Olt, Direcției de Sănătate Publică Olt, Consiliului Județean Olt, primari și directorii unităților de învățământ din judeţ care nu sunt autorizate din punct de vedere sanitar și al securității la incendiu. Problematica asigurării condițiilor igienico-sanitare şi de securitate la incendiu în unitățile școlare este de actualitate la fiecare început de an școlar, spune reprezentantul Guvernului României în teritoriu, potrivit acestuia la această dată fiind peste 110 unități de învățământ oltene fără autorizație sanitară de funcționare. Alte peste 160 nu sunt securizate la incendiu.

„Chiar dacă la nivel județean s-au înregistrat progrese, ne confruntăm încă cu un număr ridicat de unități școlare care nu au obținut aceste autorizații (111 unități școlare nu au autorizație sanitară, iar 161 de clădiri în care se desfășoară activități educative nu dețin autorizație de securitate la incendiu). Lipsa alimentării cu apă a unităților școlare, calitatea necorespunzătoare a apei potabile (din punct de vedere chimic/microbiologic), infrastructura școlară precară (clădiri degradate, grupuri sanitare necorespunzătoare, etc.), nerespectarea normelor de siguranță la incendiu (absența instalațiilor de detecție, alarmare și stingere, căi de evacuare neconforme, etc.) sunt principalele cauze care au condus la această situație”, spune prefectul Homorean.

Sursa citată a mai menționat că reprezentanții Prefecturii Olt, în parteneriat cu primarii și directorii unităților școlare din județ, căută soluții pentru rezolvarea cât mai rapidă a acestor probleme.

„În acest sens, un grup de lucru compus din reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice anterior menționate se va deplasa în toate unitățile de învățământ din județ pentru a ne asigura că se vor lua toate măsurile de pregătire a unităților din punct de vedere sanitar, logistic și de ordine publică. Ne dorim să asigurăm condiții optime și sigure pentru toți egali din județul nostru”, a adăugat Florin Homorean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți