20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Restricții pe drumurile naționale și europene, pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone, în zilele de week-end

- Advertisement -

UPDATE: Pe DEx 12 Craiova – Slatina – Pitești traficul se desfășoară normal. IPJ Olt a revenit cu detalii despre restricțiile ce trebuie respectate de conducătorii vehiculelor de tonaj mare, iar pe acest sector de drum circulația rutieră se va desfășura în condiții normale.

„Referitor la comunicatul remis de CNAIR, cu privire la restricțiile de circulație instituite în perioada 23 – 24 iulie 2022, în intervalul orar 10:00 – 20:00, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în urma cu puțin timp, compania a remis un nou comunicat cu precizarea că măsura se aplică doar pe sectoarele de drum naționale. Astfel, pe sectorul de Drum Expres (DEx) 12, din județul Olt, traficul se va desfășura în condiții normale”, arată Poliția Olt.

Știrea inițială: În contextul prognozelor emise de Administrația Națională de Meteorologie, pentru zilele de 23 și 24 iulie, respectiv vreme caniculară cu temperaturi în termometre de până la 40 de grade Celsius, la umbră, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a dispus instituirea restricțiilor de circulație, între orele 10:00 – 20:00, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul de Poliție Județean Olt, restricțiile fiind impuse pe autostrăzile, drumurile expres şi drumurile naţionale din mai multe județe ale țării, printre care și județul nostru.

În Olt, drumurile publice vizate de restricții de trafic pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone sunt șapte la număr, și anume Drumul Expres (DEx) 12; Drumul Național 65 – European 574; Drumul Național 6 – European 70; Drumul Național 64; Drumul Național 54; Drumul Național 54 A; Drumul Național 67 B.

„În această perioadă (zilele de sâmbătă și duminică n.r.), dintre vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pot circula vehiculele destinate: transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; transporturi poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole; transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiștii rutieri din Olt recomandă parcarea vehiculelor vizate de restricții între orele 10:00 – 20:00, pe cât posibil, în parcări amenajate, astfel încât să nu fie afectată desfășurarea circulației în condiții normale a celorlalți participanți la traficul rutier.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți