8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Un tânăr din Mărunței, arestat după ce a condus un autoturism băut bine și fără permis

- Advertisement -

UPDATE: În cursul după-amiezii de vineri, magistrații Judecătoriei Caracal au dispus arestarea preventivă a tânărului, pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia instanței de judecată nu este definitivă și poate fi contestată.

Știrea inițială: Un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Mărunței, a fost reținut de polițiști joi, 4 august, după ce în noaptea de 29 spre 30 iulie, a fost prins conducând o mașină într-o stare avansată de ebrietate, pe o stradă din municipiul Caracal. Oamenii legii au constatat atunci că acesta nu avea nici permis auto.  

La testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de peste un miligram pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat.

„La data de 30 iulie, în jurul orei 00:40, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Caracal, au depistat un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Mărunței, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism pe strada Antonius Caracalla, din municipiul Caracal, având o concentrație alcoolică de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere. Tânărul a fost condus la Spitalul Municipiului Caracal pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Polițiști au întocmit atunci pe numele său dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La aproape o săptămână după comiterea faptelor, tânărul avea să fie și reținut pentru 24 de ore.

„În continuarea cercetărilor, în data de 4 august, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, s-a dispus reținerea tânărului de 21 de ani, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, a adăugat reprezentantul Poliției Olt.

În cursul zilei de vineri, 5 august, acesta a fost prezentat în fața magistraților Judecătoriei Caracal, în vederea dispunerii măsurilor legale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți