23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

La Balș nu se va stinge lumina la iarnă. Edilul Rotea spune că orașul va avea parte și de iluminatul de sărbători

- Advertisement -

În ultima perioadă, la orice pas, se tot vorbește de economie, având în vedere că vine sezonul rece și, cu siguranță, facturile la energia electrică și gaze naturale vor fi mult mai mari decât iarna trecută. Și dacă în unele zone ale țării autoritățile au decis să dea mai puțină căldură la angajații instituțiilor publice sau în unele unități de învățământ, iar unele supermarketuri au decis să închidă mai devreme pentru a nu mai consuma atât de mult curent, în orașul Balș nu se va întâmpla așa ceva.

Chiar Cătălin Rotea, primarul urbei de pe malul râului Olteț, a fost cel care a declarat că la Balș nu se va stinge lumina, iar copiii nu vor sta în frig în unitățile de învățământ. Însă, a recunoscut că dacă ar fi să facă economie mai bine ar prefera să îi țină în frig pe angajații Primăriei, decât să înghețe preșcolarii și elevii în clase. Mai mult chiar, edilul a spus că nu va renunța nici la iluminatul festiv de sărbătorile de iarnă.

Rotea a precizat că pentru a se face totuși economie, administrația ar urma să depună săptămâna viitoare un proiect pe POIM, pentru a monta panouri fotovoltaice pe Primărie, creșă, grădinițe și școli.

„Pe termen scurt nu vom înregistra economii din acest punct de vedere, pentru că eu nu sunt de acord să laşi temperatura mai mică, în şcoli sau în grădiniţe, pentru că e vorba de copii. La primărie – sincer să fiu şi răspund cu o ironie, oricum voiam eu să le reduc temperatura, să-i ţin în priză, pentru că îi trage la somn câteodată. Ideea e că vom depune pe 4 sau pe 5 octombrie, pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), când se deschide o axă, un proiect pentru a monta panouri fotovoltaice pe toate instituţiile pe care le avem în subordine. La asta s-ar preta Primăria, creşa, grădiniţele şi şcolile. Chiar acum lucrez şi am vorbit cu proiectantul să-i dau toate suprafeţele să vedem ce putem depune pentru partea de fotovoltaice, care să conducă la o reducere a consumului în anul viitor”, a explicat Cătălin Rotea.

Și dacă unii primari au decis să reducă chiar și iluminatul public pe timpul nopții, asta nu se va întâmpla și la Balș, unde bălșenii se vor putea bucura și de un iluminat de sărbători.

„(…) Iluminatul public va rămâne la fel pentru că presupune şi conferă o notă de siguranţă: avem o rată a infracţionalităţii crescută pe partea de furturi, pe distrugeri, atunci iluminatul public descurajează această zonă. Nu voi stinge luminile! Ba, mai mult, voi face şi iluminatul festiv, la Balş, şi în acest an, şi anul viitor. Pentru că este ceva ce oamenii mi-au cerut. Nu poţi să faci o reducere a cheltuielilor, nu poţi să faci economie pe confortul copiilor. Şi suntem un oraş sărac. (…)”, a mai subliniat edilul Rotea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți