14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Filmul „Între chin şi amin”, în premieră la Slatina

- Advertisement -

După premiera de gală care a avut loc la începutul lunii, filmul „Între chin şi amin” ajunge săptămâna aceasta şi la Slatina. Pe 9 octombrie, cu începere de la ora 19:00, are loc premiera cinematografică de excepţie la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, la eveniment fiind aşteptaţi Toma Enache, regizorul filmului, dar şi actori care fac parte din distribuţie, unul dintre ei fiind cunoscutul Constantin Cotimanis.

„Miercuri, 9 octombrie 2019, la ora 19:00, o premieră cinematografică de excepție la Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina! Toma Enache, regizorul filmului «Între chin şi amin» va veni la Slatina, însoțit de Constantin (Bebe) Cotimanis, Ana Pîrvu, Dragoș Stoica, Vali Popescu și alți actori și membrii ai echipei care au realizat acest film – tribut adus celor care au cunoscut suferința în închisorile comuniste, în special terifiantul «Experiment de la Pitești»”, a spus Valeru Ciurea, unul dintre oamenii de cultură ai Oltului care se ocupă de organizarea evenimentelor culturale la Centrul „Eugen Ionescu”. Pe lângă actorii amintiţi, în film mai joacă şi Kira Hagi, fiica fotbalistului Gheorghe Hagi, care este la debutul său pe marele ecran, însă „Între chin şi amin” se bucură şi de participarea extraordinară a marilor actori ai filmului românesc Ion Dinchiseanu şi Cezara Dafinescu.

De la sfârşitul săptămânii trecute, biletele se găsesc la vânzare la casa de bilete a instituţiei culturale, prețul unui bilet fiind de 12,50 lei.

„Poveştile uluitoare de viaţă şi de rezistenţă ale unor oameni fantastici, poveşti care au luat naştere în perioada reeducării, m-au determinat să fac acest film. Am simţit că rezistenţa şi tăria de caracter ale acestor oameni trebuiau mărturisite şi într-un film. Nimic legat de acest subiect nu e uşor. Chiar şi să asculţi adevărul despre ce s-a întâmplat acolo e greu şi dureros. Chinurile şi torturile la care au fost supuşi acei oameni sunt de neimaginat, iar transpunerea lor într-un film artistic nu poate fi nici ea uşoară. (…) Cred că Experimentul Piteşti şi rezistenţa anti-comunistă în general ar trebui să fie tema a multor zeci de filme. Din păcate, deşi a trecut atâta timp de când avem libertatea de a face filme despre orice dorim, adică vreo 30 de ani, acesta este primul film artistic de lungmetraj cu acest subiect (…)”, este o scurtă descriere a filmului făcută de regizorul Toma Enache.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți