8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Baraj din saci de nisip pentru apararea de inundatii a cinci locuinte din Teslui

- Advertisement -

Pompierii Detasamentului Slatina au actionat cu o autospeciala pentru transport personal la locul interventiei, iar in sprijinul lor au venit reprezentanti ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Olt si Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Teslui. Suprainaltarea malului s-a executat pe aproximativ 120 de metri liniari si au fost utilizati saci incarcati cu nisip. Nivelul paraului Teslui Muntean este in scadere, a declarat sublocotenentul Alin Basasteanu de la ISU Olt.
Avertizarea hidrologica cod portocaliu de inundatii s-a prelungit marti si este in vigoare pana miercuri dupa-amiaza, la ora 16:00, fiind preconizate cresteri de debite si niveluri afluentii raului Olt, afluentii raului Vedea si paraul Calmatui. Aceleasi cursuri de apa sunt si sub incidenta unui cod galben, acesta fiind in vigoare pana joi, la ora 16:00.
De miercuri, si fluviul Dunarea, care strabate si sase localitati din sudul judetului Olt, se afla sub incidenta unor avertizari hidrologice de inundatii. Pe 5 iunie, in intervalul orar 06:00 – 16:00, este cod galben pe Dunare, sector aval de Sistemul Hidroenergetic si de Navigatie (S.H.E.N.) Portile de Fier – Zimnicea (judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman). Codul portocaliu de inundatii pe acelasi curs de apa este in vigoare in perioada 8 iunie, ora 06:00 – 10 iunie, ora 16:00, sector aval Gruia – amonte Zimnicea (judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman), dar si in perioada 10 iunie, ora 06:00 – 13 iunie, ora 16:00, sector aval Calafat – amonte Giurgiu (judetele Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu). Fenomenele vizate de hidrologi sunt cresteri de niveluri si debite cu depasirea cotelor de aparare.

IMAGINI AMATOR

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți