19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Politistii de frontiera olteni au tras focuri de arma pentru prinderea a doi braconieri piscicoli

- Advertisement -

Barbatii, unul de 35 de ani si celalalt de 41 de ani, din localitatea teleormaneana Segarcea, pescuiau, dintr-o barca pneumatica, folosind un proiector si un dispozitiv de pescuit electric. Politistii de frontiera olteni au actionat pentru prinderea braconierilor piscicoli, insa acestia nu s-au supus somatiilor legale, unul incercand sa fuga pe mal, iar celalalt cu barca.
Pentru a-i opri, oamenii legii au folosit armamentul din dotare si au tras trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Dupa ce au fost prinsi si identificati, cei doi barbati au fost dusi sa de-a declaratii la Politia de Frontiera Olt, cu sediul in orasul Corabia, iar barca pneumatica si uneltele utilizate de acestia la pescuit au fost retinute in vederea continuarii cercetarilor.
Politistii de frontiera au intocmit pe numele barbatilor dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de pescuit comercial in habitate piscicole naturale prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice in perioada de prohibitie si pescuitul electric, detinerea aparatelor si dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu material explozibile, pescuitul cu substante toxice si narcotice de orice fel, precum si folosirea armelor de foc in scopul omorarii pestilor sau altor vietuitoare acvatice.
in continuare, oamenii legii efectueaza cercetari pentru identificarea persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți