10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Caracaleanul care a primit mita in schimbul subiectelor pentru concursul de asistenti medicali de la Spitalul Slatina, plasat sub control judiciar

- Advertisement -

Magistratii Curtii de Apel Craiova au admis luni contestatia formulata de caracalean si rejudecand au respins propunerea de arestare preventiva si au dispus luarea masurii controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, pana la data de 8 august, inclusiv. Decizia instantei de judecata este definitiva.
spaga a fost data caracaleanului de un barbat din comuna Farcasele, care voia sa-si angajeze fiica pe un post de asistent medical la Spitalul Slatina.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, in cursul lunii aprilie 2019, barbatul din Farcasele i-a dat lui Mihai Neagoe sumele de 500 de euro si 1.000 de lei, in vederea facilitarii angajarii fetei sale, pe un post de asistent in cadrul unitatii medicale slatinene. in schimbul sumelor de bani, caracaleanul i-a predat denuntatorului doua seturi de subiecte ce urmau a fi extrase la proba scrisa, respectiv proba orala, a concursului pentru ocuparea unui post vacant de asistent medical.
Neagoe a fost arestat pentru 30 de zile de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Olt pe 4 iunie, dupa ce cu o zi inainte a fost prins in flagrant si retinut pentru 24 de ore.
Flagrantul a fost organizat de procurori ai sectiei de urmarire penala din cadrul Parchetului Olt, desemnati sa instrumenteze cauze avand ca obiect infractiuni de coruptie, cu sprijinul lucratorilor de politie din cadrul IPJ Olt – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, Serviciul Criminalistic, dar si al politistilor din cadrul Brigazii Operatiuni Speciale Craiova.
in seara zilei de 2 iunie, caracaleanul i-a dat intalnire barbatului din Farcasele, caruia i-a cerut sa-i aduca 1.000 de lei. Denuntatorul a fost contactat de catre inculpat, cerandu-i sa se intalneasca a doua zi, pentru a-i remite o alta suma de bani, respectiv 1.000 lei, inculpatul fiind surprins, in flagrant, la data de 3 iunie, in timp ce primea banii de la martorul denuntator, spun anchetatorii.
Anca Anuta, prim-procurorul Parchetului Olt, a declarat ca barbatul din Caracal nu are nicio legatura cu Spitalului Slatina, nefiind angajat al unitatii medicale. Mai mult chiar inculpatul se pare ca l-a inselat pe barbatul care voia sa-si angajeze fata ca asistent medical. Catalin Rotea, managerul unitatii spitalicesti, a spus ca subiecte orientative pentru astfel de examene sunt postate atat pe site-ul spitalului, cat si pe site-ul Consiliului Judetean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți