6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Masini de politie, implicate intr-o tamponare in lant la Bals. Agentul de politie vinovat, amendat

- Advertisement -

in coloana de autovehicule erau cinci autospeciale care urmau sa ajunga la IPJ Mehedinti, in urma tamponarii celor trei echipaje de politie nerezultand vreun ranit si doar pagube materiale. Avariile au fost serioase, masinile intrand una in cealalta, dupa ce politistul vinovat nu a pastrat distanta regulamentara in mers fata de autoturismul din fata sa.
Vineri, in jurul orei 13:45, pe raza orasului Bals s-a produs un eveniment rutier in care au fost implicate trei autospeciale, care apartin Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti. Astfel, in timp ce se deplasau in coloana, pe fondul nepastrarii unei distante corespunzatoare in mers, acestea au intrat in coliziune, rezultand doar pagube materiale. Cinci autospeciale au fost ridicate din judetul Ilfov, acestea deplasandu-se in coloana catre Inspectoratul de Politie Judetean Mehedinti. Toate autospecialele au polite de raspundere civila auto valabile. Cei trei conducatori auto, au fost testati cu aparatul alcooltest, nefiind sub influenta bauturilor alcoolice, a declarat Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.
Initial, s-a crezut ca tamponarea dintre echipajele de politie ar fi avut loc in timp ce agentii ar fi pornit semnalele acustice si luminoase si s-ar fi angajat in depasirea coloanei de masini. insa, acest lucru este infirmat de reprezentantul IPJ: in urma verificarilor efectuate de catre colegii de la rutiera a rezultat faptul ca cele trei autospeciale nu aveau semnalele acustice si luminoase in functiune.
Conducatorul auto responsabil de producerea coliziunii in lant, agent de politie in cadrul IPJ Mehedinti, a fost sanctionat contraventional de colegii sai din Olt pentru incalcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, respectiv a articolului 108, alineat 1, litera b), punctul 4, si a constat in patru puncte amenda, valaorea unui punct fiind de 145 de lei, si trei puncte de penalizare.
La nivelul IPJ Mehedinti a fost dispusa si o cercetare administrativa cu privire la cele intamplate, iar politistul vinovat va suporta se pare o parte cheltuielile necesare reparatiei autospecialelor de politie avariate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți