14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei retinuti in urma perchezitiilor de la contrabandistii de tigarete. Fostul viceprimar din Milcov, unul dintre ei

- Advertisement -

Noua descinderi au fost efectuate joi de politistii SCCO si SICE, sprijiniti de luptatorii SAS Olt, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului Slatina, in municipiul Slatina si comuna Milcov, iar in urma acestora au fost gasite 866.400 de tigarete scumpe, toate provenite din contrabanda si aduse din strainatate.
Toate tigaretele erau in peste o suta de baxuri, majoritatea fiind depozitate in sapte autoutilitatre si autoturisme ce pareau a fi abandonate in mai multe zone din municipiul Slatina. Captura cea mai mare a fost gasita de oamenii legii in doua autoutilitare care erau stationate pe strada Ecaterina Teodoroiu din Slatina, in apropierea Casei de Cultura a Tineretului. De aici au fost scosi zeci de saci si cutii cu tigarete netimbrate. De comercializarea acestora, multe pe raza Slatinei, se ocupau patru persoane spun anchetatorii, una dintre ele fiind Jane Militaru, fost viceprimar al comunei Milcov. Acum, Militaru este patron al unui chiosc din Piata Zahana, de unde se vindeau aceste tigari de contrabanda, dar si proprietar a o parte dintre vehiculele in care acestea erau bine ascunse. Toate masinile in care s-au gasit tigarete au fost ridicate si duse la sediul Politiei. Surse din ancheta spun ca la chioscul din piata erau vandute tigarile, sumele castigate de omul de afaceri intr-o luna ajungand si la aproape 100.000 – 150.000 de lei. Patru persoane au fost duse la IPJ Olt, pentru a fi audiate, iar afaceristul Militaru, sotia sa si o vanzatoare de la magazinul lor au fost retinuti.
Pe langa faptul ca este anchetat penal, impotriva lui Jane Militaru se vor lua masuri si din punct de vedere politic. Liviu Voiculescu, presedintele PNL Olt, formatiune politica unde Militaru este membru, va propune excluderea sa din partid. PNL nu este initiatorul proiectului <>, dar agreeaza si achieseaza la mesajul colegilor politicieni. Faptul ca unul dintre membrii filialei noastre, consilier local in Consiliul Local Milcov, a fost retinut pentru fapte infractionale ne pateaza imaginea si integritatea, fapt pentru care voi propune in sedinta Biroului Politic Judetean excluderea sa din randul PNL. Reamintesc tuturor membrilor nostri ca setul de valori si conceptele care stau la baza ideologiei liberale sunt reperele noastre stabile, iar derapajele de la integritatea si moralitatea politicii liberale nu vor fi, niciodata, tolerate, a transmis Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți