11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Raurile Olt, Vedea si paraul Calmatui, sub incidenta unor coduri de inundatii

- Advertisement -

Fenomenele vizate de hidrologi sunt scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de aparare. Pe unele cursuri de apa din judetul Olt aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare, transmite INHGA.
Ambele avertizari au fost primite si de pompierii olteni, acestea fiind transmise ulterior catre Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta din judet si institutiile cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta produse de inundatii si s-a dispus asigurarea serviciului de permanenta la sediile primariilor. Pentru gestionarea operativa a situatiilor care se pot produce, pe timpul avertizarii cod portocaliu, la sediul ISU Olt a fost activata Grupa Operativa Judeteana, compusa din pompieri, dar si reprezentanti ai Prefecturii, Politiei si Jandarmeriei Olt.
Pe langa codurile de inundatii, judetul Olt este si sub incidenta unor avertizari meteorologice, fenomenele vizate de reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie pana marti noaptea, la ora 23:00, fiind manifestari de instabilitate atmosferica accentuata sau temporare, cantitati de apa insemnate si disconfort termic.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți