4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Fostul viceprimar din Milcov ramane in spatele gratiilor

- Advertisement -

Contestatiile sotiei si angajatei de chiosc au fost admise, iar masurile preventive de arestare pentru 30 de zile, respectiv arest la domiciliu pentru aceeasi perioada, au fost inlocuite cu masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile. Decizia magistratilor olteni este definitiva.
Sotii Militaru si vanzatoare de magazinul lor au fost retinuti, dupa ce pe 20 iunie politistii SCCO si cei de la SICE, sprijiniti de mascatii SAS Olt si sub coordonarea prim-procurorului Parchetului Slatina, au efectuat perchezitii in noua locatii din municipiul Slatina si Milcov.
in urma descinderilor s-au gasit nu mai putin de 866.400 de tigarete, toate provenite din contrabanda si aduse din strainatate. tigaretele erau in peste o suta de baxuri, majoritatea fiind depozitate in sapte autoutilitare si autoturisme care pareau abandonate, in mai multe zone din Slatina. Captura cea mai mare a fost gasita de anchetatori in doua dubite care erau stationate pe strada Ecaterina Teodoroiu din Slatina, in apropierea Casei de Cultura a Tineretului. De aici au fost scosi zeci de saci si cutii cu tigari netimbrate. Printre persoanele care se ocupau de vanzarea lor, multe dintre ele in Slatina, este chiar fostul viceprimar din Milcov, patron al unui chiosc din Piata Zahana si proprietar a o parte dintre vehiculele in care acestea erau bine ascunse. Magazinul era unul dintre locurile unde se vindeau tigaretele, iar masinile in care s-au gasit tigarete la perchezitii au fost ridicate si duse la sediul IPJ Olt. Surse din ancheta spun ca omul de afaceri Jan Militaru castiga intr-o luna, din vanzarile de la chioscul din piata, sume ce ajungeau si la aproape 100.000 – 150.000 de lei.
Fostul viceprimar, sotia acestuia si vanzatoarea de la magazinul afaceristilor, sunt trei dintre persoanele conduse la Politie, pentru a fi audiate. Sa dea declaratii a fost adusa si o a patra persoana, respectiv un verisor al lui Jan Militaru, impotriva caruia nu a fost luata nicio masura si are calitatea de martor in dosar. Sotii Militaru si Carmen Podaru au fost retinuti, iar vinerea trecuta au fost prezentati Judecatoriei Slatina cu propunerea de arestare preventiva. impotriva lui Jan si Rodica Daniela Militaru instanta a decis arestarea lor pentru 30 de zile, iar impotriva vanzatoarei a dispus masura preventiva a arestului la domiciliu tot pentru 30 de zile. Inculpatii sunt cercetati penal pentru savarsirea infractiunii ,,colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, savarsita de doua sau mai multe persoane.
Fostul viceprimar nu are doar probleme cu legea, ci si din punct de vedere politic, in prezent acesta fiind consilier local in Consiliul Local Milcov. Liviu Voiculescu, presedintele PNL Olt, a declarat ca va propune in sedinta Biroului Politic Judetean excluderea sa din randul formatiunii politice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți