3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Deficiente majore la societatile de contructii din judet. Muncitorii de pe santiere, in primejdie

- Advertisement -

Inspectia Muncii Olt a efectuat, in perioada 3 – 28 iunie, 72 de controale in judet, in urma carora au fost identificate 115 deficiente, pentru care au fost dispuse tot atatea masuri de remediere. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Munca, in domeniul securitatii si sanatatii in munca cele mai frecvente deficiente constatate au fost lipsa sprijinirii malurilor sapaturilor la lucrarile de canalizare; utilizarea de scari portabile neconforme si neasigurarea acestora in timpul utilizarii; instruire necorespunzatoare in domeniul securitatii si sanatatii in munca (neprelucrare instructiuni proprii si plan propriu santier); neasigurarea echipamentului individual de protectie adecvat executarii lucrarilor de constructii.
si in domeniul relatiilor de munca, Inspectia Muncii a constatat nereguli, acestea fiind neincheierea in forma scrisa a contractului individual de munca; neacordarea salariului minim de 3.000 lei, prevazut in Ordonanta de Urgenta a Guvernului 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene; neplata drepturilor salariale; neevidentierea orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu specificarea orei de incepere si a celei de sfarsit a programului de lucru; neacordarea sporului pentru activitatea prestata in zilele de repaus saptamanal.
Pe langa deficientele constatate, inspectorii de munca olteni au aplicat si 55 de sanctiuni contraventionale, 51 fiind avertismente si patru amenzi, in valoare totala de 72.500 de lei. Cea mai mare dintre amenzi a fost aplicata unui agent economic din comuna Ganeasa, cu domeniu de activitatea constructii. Inspectia Muncii a identificat aici trei persoane care desfasurau munca nedeclarata, societatea care le folosea primind o contraventie de 60.000 de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți