10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 50 de accidente grave in doar trei luni, pe soselele din Olt. Bilantul – sapte morti si zeci de raniti

- Advertisement -

Potrivit datelor centralizate prezentate de reprezentantii IPJ Olt in cadrul Colegiului Prefectural care a avut loc saptamana aceasta la sediul Prefecturii, in trimestrul II al acestui an pe drumurile publice care tranziteaza judetul au avut loc 53 de accidente grave, iar in urma acestora sapte persoane si-au pierdut viata, iar alte 51 au fost ranite grav. Pe soselele Oltului au avut loc si 107 accidente usoare, soldate cu ranirea a 136 de persoane. Printre cauzele generatoare de accidente in judet, cele mai frecvente sunt indisciplina biciclistilor – 11 accidente grave, nerespectarea regimului legal de viteza – zece si nerespectarea distantei intre vehicule – cinci.
Statisticile IPJ mai arata ca politistii rutieri olteni au organizat si desfasurat, trimestrul trecut, 75 de actiuni. in primul rand, s-a actionat pentru asigurarea fluentei si sigurantei in trafic si prevenirea evenimentelor rutiere, sustin reprezentantii institutiei. Ca urmare a acestor misiuni, au fost constatate 295 de infractiuni la regimul circulatiei rutiere si au fost aplicate 10.691 de sanctiuni contraventionale prevazute de OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si regulamentul de aplicare al acestei ordonante. Actiunile politistilor au vizat, in special, nerespectarea regimului legal de viteza, nefolosirea centurii de siguranta, nerespectarea regulilor de prioritate si conducerea autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice.
Pe langa infractiuniunile constatate si contraventiile date, oamenii legii, in ultimele trei luni, au retinut 848 permise de conducere si au retras 296 certificate de inmatriculare, pentru defectiuni tehnice sau alte nereguli.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți