11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Copile de sase si 14 ani, inecate in paraul Gologan din zona Stadionului Parc Caracal

- Advertisement -

Pompierii, politistii, dar si salvatorii, au fost solicitati sa intervina la fata locului, prin apelul de urgenta 112, putin dupa ora 19:00.
Au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul Caracal, respectiv o autospeciala pentru prima interventie, cu peridoc si ambarcatiune cu motor, o autospeciala complexa pentru interventie si descarcerare si un echipaj SMURD si a fost alertata echipa de scafandri. Cautarile minorelor au fost incepute imediat, cu ajutorul ambarcatiunii cu motor si a accesoriilor specifice si au fost continuate de scafandri, a declarat Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.
Cele doua fetite au fost gasite dupa aproape 40 de minute de cautari, la aproximativ sase metri de mal, adancimea maxima a apei in zona fiind de aproximativ patru metri. Interventia scafandrilor s-a desfasurat cu dificultate din cauza albiei neregulate a paraului, a vegetatiei abundente si a vizibilitatii zero. Echipajele medicale au depus eforturi sustinute pentru salvarea copilelor, dar, din pacate, acestea nu au raspuns manevrelor de resuscitare, iar in jurul orei 20:30, a fost declarat decesul acestora, a adaugat reprezentantul ISU.
Politistii ajunsi la fata locului au deschis o ancheta in acest caz, pentru a stabili cu exactitate cele intamplate si au intocmit dosar penal in care fac cercetari pentru ucidere din culpa. Prin apelul de urgenta 112, am fost sesizati despre faptul ca doua minore, de 6 si 14 ani, s-ar fi inecat intr-un lac din municipiul Caracal. La fata locului s-au deplasat politisti de la Politia municipiului Caracal care, impreuna cu efective ISU Olt, au reusit scoaterea lor din apa, insa ulterior acestea au fost declarate decedate. Politistii au identificat cele doua minore, cea de sase ani fiind din municipiul Caracal, iar cea de 14 ani din judetul Dolj. Se efectueaza cercetari pentru ucidere din culpa, declara reprezentantii IPJ Olt.
Potrivit unor martori, se pare ca cele doua fete se aflau la scaldat. Cinci copii au intrat in apa, iar acestea nu au mai putut iesi la suprafata. Este posibil ca minorele sa fi ramas prinse in vegetatia foarte multa, adancimea apei reprezentand, de asemenea, o problema.
Pentru a preveni producerea unor astfel de eveniment nedorite, pompierii reamintesc importanta respectarii mai multor reguli: frecventati doar locurile special amenajate pentru inot si scaldat; respectati intotdeauna recomandarile administratorului locului de agrement; evitati scaldatul in lacuri, canale sau alte cursuri de apa unde malurile sunt abrupte, curentii foarte puternici, albiile namoloase sau pline cu plante, pietre, crengi si trunchiuri de copaci; nu realizati acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de constructii; nu intrati in apa rece infierbantati; nu va aventurati in apa seara tarziu sau pe timp de noapte; nu lasati copiii nesupravegheati langa si in apa.

IMAGINI VIDEO AMATOR 1

IMAGINI VIDEO AMATOR 2

IMAGINI VIDEO AMATOR 3

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți