3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pesta porcina se extinde la Cilieni. Toti porcii din comuna vor fi ucisi

- Advertisement -

Medicii veterinari au confirmat luni inca trei focare de pesta porcina africana, numarul total al gospodariilor contaminate ajungand la sase. Autoritatile din Olt au decis ca se va trece la uciderea preventiva a tuturor porcilor din localitate.
Prin analizarea situatiei, avand in vedere buletinul de analiza emis astazi (luni n.r.), cu rezultate pozitive, implicit riscul epidemiologic ridicat de propagare a virusului pestei porcine africane in interiorul localitatii Cilieni si in comunele vecine, in cadrul masurilor zoosanitare de prevenire si combatere a fost aprobat in sedinta de astazi, 15 iulie 2019, a Centrului Local de Combatere a Bolilor Olt programul de masuri pentru combaterea acestei boli in localitatea Cilieni, judetul Olt si masurile ce se impun in zonele de restrictie. Urmeaza sa fie emis Ordinul Prefectului Judetului Olt pentru aplicarea masurii de ucidere preventiva a tuturor porcilor din localitatea Cilieni. se precizeaza intr-un comunicat de presa al DSVSA Olt.
Boala evolueaza si se extinde in gospodarii aflate toate in aceeasi zona. Medicii veterinari au fost luni la Cilieni, unde au ucis patru porci aflati in ultimele trei gospodarii in care s-au confirmat focarele. Erau aproape 790 de porci in comuna, atunci cand a fost descoperit primul focar de boala. Localitatea este cunoscuta ca fiind una cu potential agricol, iar oamenii obisnuiau sa creasca porci pentru a oferi mancare zilierilor care ii ajuta in solarii. Acum, au inceput sa taie din ei.
Aceeasi masura radicala de ucidere a tuturor porcilor din localitate a fost luata la finalul anului trecut si la Rusanesti. Desi localnicii s-au opus initial acestei decizi, in final au inteles ca este singura solutie pentru eradicarea bolii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți