10.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alcoolemii record la mai multi soferi opriti in trafic. Politistii le-au intocmit dosare penale

- Advertisement -

Scopul actiunii desfasurate de politisti in perioada 12 – 15 iulie a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere si depistarea conducatorilor auto care savarsesc infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice.
Potrivit lui Cristian Grigorescu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt, s-au constatat 15 infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, din care opt pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, sase pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere si o infractiune pentru savarsirea infractiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Patru dintre conducatorii auto opriti in trafic de politisti s-au ales cu dosare penale dupa ce au fost depistat cu alcoolemii de peste un miligram per litru alcool pur in aerul expirat. Un barbat de 48 de ani, din municipiul Ramnicu Valcea, judetul Valcea, a fost depistat pe DN 67 B, pe raza comunei oltene Verguleasa, in timp ce conducea un autoturism avand o concentratie alcoolica de 1,33 miligrame per litru alcool pur in aerul expirat. Pe acelasi drum national, dar in comuna Fagetelu, a fost prins baut si un pitestean de 47 de ani. Acesta conducea un autoturism avand o concentratie alcoolica de 1,22 miligrame pe litru alcool pur in aerul expirat. Ambii soferi s-au ales cu dosar pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.
Un tanar de 25 de ani, din municipiul Dragasani, judetul Valcea, este cercetat penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Conducatorul auto a fost depistat pe DJ 703 D, in comuna olteana Cungrea, in timp ce conducea un autoturism avand o concentratie alcoolica de 1,33 miligrame per litru alcool pur in aerul expirat si a refuzat recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
si un barbat de 51 de ani, din comuna Obarsia, a fost depistat pe raza comunei Visina, in timp ce conducea un autoturism in stare de ebrietate. Avea o concentratie alcoolica de 1,04 miligrame per litru alcool pur in aerul expirat si dreptul de a conduce suspendat. Pe numele soferului s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți