14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Criminalul a recunoscut că le-a omorât pe Alexandra şi Luiza

- Advertisement -

Informaţii de ultimă oră înainte de închiderea ediţiei tipărite. Gheorghe Dincă a recunoscut duminică că el a ucis-o pe Alexandra, fata dispărută miercuri, despre care deja se credea acest lucru. Alexandru Bogdan, avocatul său din oficiu a fost cel care a transmis acest lucru, bărbatul spunând că a ucis-o şi pe Luiza, tânăra care era dispărută de la jumătatea lunii aprilie. Ancheta a continuat să se desfăşoare duminică după-amiaza, noi căutări fiind efectuate şi la o groapă de gunoi situată la o distanţă de vreo 300 de metri de casa sa.   

Imagini desprinse din filmele de groază. Asta au văzut anchetatorii în ultimele trei zile în locuinţa mecanicului auto Gheorghe Dincă de 66 ani, din municipiul Caracal, bănuit că ar fi ucis-o pe Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, care a dispărut miercuri după ce a luat o maşină de ocazie. În casa bărbatului oamenii legii au găsit fragmente de oase arse, care, potrivit unor prime rezultate ale probelor ADN, sunt umane, iar hainele şi bijuteriile ar aparţine tot adolescentei dispărute.

Cert este că în autoturismul lui Dincă, cel care este cunoscut prin Caracal că face şi curse de ocazie, s-a găsit un cercel, despre care mama Alexandrei spune că ar fi al ei. Alexandru Cumpănaşu, preşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României şi realizator de emisiuni tv, care este unchiul tinerei, a declarat duminică pe un post tv de ştiri că a fost informat că probele ADN din maşină ar corespunde cu ale acesteia, potrivit medicilor legişti. Este vorba de fire de păr şi scociul cu care i-a fost lipită gura pe care este ADN-ul ei, dar şi al mecanicului auto.

Acuzat de trafic de minori şi viol

În prezent, Gheorghe Dincă este arestat preventiv. Reţinut şi prezentat sâmbătă Tribunalului Dolj, magistraţii au dispus arestarea sa pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acuzat de trafic de minori şi viol. Infracţiuni care i-au fost aduse după ce Alexandra a reuşit să sune de trei ori la 112, la o zi după ce a dispărut chiar din locuinţa suspectului, şi a spus că a fost legată, bătută şi violată. Deocamdată, bărbatul nu este încă acuzat şi de omor, oasele umane găsite fiind foarte descompuse şi fiind nevoie de noi teste pentru a se stabili identitatea victimei.

Decizia arestării preventive a fost contestată de Dincă, contestaţia formulată urmând a fi judecată zilele acestea de magistraţii Curţii de Apel Craiova.

La ieşirea din Tribunalul Dolj, avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă a spus că clientul său nu recunoaşte faptele de care este acuzat, mai mult chiar a spus că nu o cunoaşte nici pe Alexandra, fata dispărută miercuri la Caracal, dar nici pe Luiza Melencu, tânăra de 18 ani, din comuna olteană Dioşti, care a dispărut în aceeaşi localitate în aprilie, ultima oară fiind văzută când s-ar fi urcat ca şi în cazul adolescentei din Dobrosloveni într-o maşină de ocazie. Bărbatul a spus că este nevinovat şi ar avea alibi, a mai spus avocatul apărării, în perioada când fata de 15 ani a dispărut fiind plecat în piaţă pentru a cumpăra roşii şi apoi întorcându-se acasă pentru a desfăşura o activitate de tinichigerie auto. Despre bijuteriile care ar fi aparţinut acesteia şi s-au găsit în gospodăria sa, potrivit avocatului, Dincă a spus că nu sunt originale, că le-a colecţionat şi că unele ar fi ale soţiei, iar despre hainele pe care le avea pe el la percheziţie şi semănau cu cele ale Alexandrei Măceşanu acesta a spus că aparţin familiei sale. De asemenea, în privinţa telefonului de pe care tânăra din Dobrosloveni a sunat la 112 s-a stabilit că acesta ar aparţine bărbatului, dar nu a avut o explicaţie cu privire la acest aspect. Cu privire la lucrurile arse găsite şi cenuşa dintr-un butoi, Dincă a spus că a făcut focul pentru a se apăra de ţânţari. La locuinţa anchetatorii au găsit şi 21 de dinţi de natură umană.

Căutări şi pe lacul din apropierea casei groazei

Zeci de anchetatori au fost în aceste ultime zile la Caracal pentru a face cercetări în gospodăria bărbatului, iar acesta a luat parte la tot ceea ce înseamnă căutări de probe şi indicii. Însă, s-au făcut căutări şi pe lacul din apropierea casei sale. Pentru că echipa de scafandri a ISU Olt desfăşoară misiuni de salvare pe litoralul Mării Negre, în zonă au intervenit scafandrii din Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea, care au găsit pe lac saci cu rămăşiţe carbonizate despre care se bănuieşte că sunt umane, precum şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Scafandrii au găsit lucrurile sâmbătă, însă au venit şi duminică pentru a face căutări.

Duminică la casa groazei a fost prezentă şi Georgiana Hosu, procurorul şef adjunct al DIICOT, care a spus că zona de căutare a probelor este una foarte mare, există multe obiecte care trebuie analizate. Fiind un atelier auto acolo, multe lucruri sunt aruncate unele peste altele, îngrămădite, există camioane cu haine vechi gropi săpate şi cimentate, unele dintre ele cât să poţi repara o maşină suspendată, fiare, construcţii, dar şi alte obiecte care nu ar fi avut ce căuta acolo.

Legături cu fata dispărută în luna aprilie

Cazul dispariţiei Alexandrei ar avea legătură cu cel al Luizei Melencu, adolescenta din Dioşti care ultima dată a fost văzută la jumătatea lunii aprilie tot urcându-se într-o maşină de ocazie pe strada Craiovei din Caracal, stradă pe care la numărul 169 este locuinţa lui Dincă. Ambele cazuri sunt cercetate acum de procurorii DIICOT Craiova, iar în privinţa dispariţiei Luizei se fac cercetări pentru trafic de persoane.

O altă legătură între dispariţii, ar fi faptul că rude ale tinerelor au primit telefoane, apelantul spunând că acestea sunt plecate la muncă în străinitate. Mama Alexandrei a fost sunată de un bărbat care a spus că este bine şi că a plecat la muncă în Belgia. S-a întâmplat chiar la câteva ore după ce copila din Dobrosloveni sunase la 112 şi anunţase prin ce trece, ultimele cuvinte ale ei fiind „Vine, vine!”. Potrivit DIICOT Craiova, în cazul Luizei, bunicul acesteia a fost contactat telefonic de două ori de necunoscuţi, care i-au comunicat că aceasta nu mai doreşte să se întoarcă acasă, fiind în Elveţia.

Cazul, gestionat defectuos

Cazul din municipiul Caracal a fost gestionat defectuos putem spune, având în vedere că de la apelurile pe care Alexandra le-a făcut la 112 joi, în jurul orei 11:00, şi până în momentul în care s-a intrat în locuinţa lui Dincă, vineri, la ora 06:00, au trecut nu mai puţin de 19 ore. Vineri dimineaţa, după ce mandatul de percheziţionare a casei suspectului a fost dat joi noaptea, în jurul orei 03:00. Totodată, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a dat mai multe adrese unde tânăra dispărută s-ar afla, însă doar una dintre acestea a fost cea reală. Iar de la primele ore ale zilei de vineri cazul a fost anchetat de poliţişti, sub coodonarea unui procuror al Parchetului Caracal, fiind făcute verificări într-un dosar de lipsire de libertate, apoi Parchetul Olt a preluat cazul, după ce anchetatorii au spus că sunt indicii pentru săvârşirea unui omor. Apoi, dosarul a ajuns pe masa procurorilor DIICOT Craiova, care îl cercetează pe caracalean pentru trafic de minori şi viol. Au fost audiate mai multe persoane în caz, iar la căutările de sămbătă din curtea lui Gheorghe Dincă a participat şi soţia sa.

Poliţişti demişi, la fel şi prefectul de Olt şi subprefectul

Având în vedere cele întâmplate în municipiul Caracal, mai multe instituţii de la Centru au dispus verificări cu privire la modul în care a fost anchetat cazul de autorităţile din Olt. Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul General, Ministerul Afacerilor Interne, conducerea Poliţiei Române, chiar şi prim-ministrul Viorica Dăncilă au dispus verificări. S-au luat şi primele măsuri, mai mulţi poliţişti fiind demişi, la fel şi prefectul şi subprefectul. Prezent sâmbătă la Slatina, Nicolae Moga, a anunţat că a fost demisă toată conducerea IPJ Olt, respectiv comandantul Cristian Voiculescu şi adjuncţii Nicolae Alexe şi Ionuţ Sârbu. Demişi au fost şi Nicolae Mirea, şeful Poliţiei municipiului Caracal, şi adjunctul său, ministrul anunţând că la comanda IPJ a fost împuternicit comisarul şef Vasile Armaşu, şeful Direcţiei Ordine Publică a Inspectoratului General al Poliţiei Române, care va gestiona treburile din judeţul Olt. De asemenea, Moga a mai spus că a dispus măsuri urgente pentru evaluarea actului managerial la toate subunităţile din cadrul IPJ. Premierul a fost cea care a spus că l-a demis pe prefectul de Olt Silviu Neacşu şi subprefectul Radu Ioniţă, în şedinţa de Guvern de miercuri ministrul Afacerilor Interne urmând să propună alte nume pentru înlocuirea celor doi.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți