19.1 C
Slatina
duminică,8 septembrie,2024

Ultimele Articole

Peste jumătate dintre localităţile din judeţ, fără cazuri de COVID-19 în ultimele două săptămâni

- Advertisement -

Peste jumătate dintre localităţile din judeţul Olt sunt comune şi oraşe fără cazuri de COVID-19 în ultimele două săptămâni, iar cea mai mare incidenţă a infectărilor – 2,09 la mia de locuitori – a fost înregistrată în comuna Sîmbureşti, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Din cele 112 localităţi din judeţ, în 61 nu a fost confirmat niciun caz de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele două săptămâni, în timp ce în celelalte 51 de localităţi incidenţa infectărilor este între 2,09 şi 0,16, situaţie similară cu cea din perioada de vară.

Odată cu scăderea infectărilor, în judeţ au scăzut şi spitalizările, de la sute de persoane internate în lunile octombrie şi noiembrie, la câteva zeci de persoane internate în luna în curs, reprezentanţii DSP Olt precizând că în prezent mai sunt internaţi în spital 26 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, dintre aceştia trei bolnavi fiind în secţia ATI.

Tot potrivit DSP Olt, în luna decembrie s-a diminuat şi numărul persoanelor care se vaccinează anti-COVID comparativ cu lunile precedente, astfel că în ultima săptămână s-au vaccinat zilnic între 500 şi 800 de persoane, mult mai puţine faţă de luna octombrie, când se administrau zilnic peste 1.500 de doze de vaccin precum şi faţă de luna noiembrie când, în medie s-au vaccinat mai mult de 1.000 de persoane zilnic.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Olt au fost vaccinate 788 de persoane, dintre care 160 cu prima doză, iar peste 300 cu doza booster.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți