15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Administratiile financiare din Scornicesti si Draganesti, rase pana la 15 iulie

- Advertisement -

Noi am revenit; directoarea n-a mai raspuns. Am aflat insa ca ziua de 30 iunie este ultima in care cele doua unitati fiscale au program cu publicul (pana la ora 12.00), ca 4 iulie este data pana la care trebuie predata baza informatica de date si ca pana cel mai tarziu la 15 iulie trebuie predata arhiva pe suport de hartie. Potrivit unor surse din cadrul DGFP, cei 939 de agenti economici care-si plateau obligatiile la Administratia Finantelor Publice Scornicesti si cei 1.220 de agenti economici din zona Draganesti au fost deja arondati la administratiile din Slatina si Caracal. Pana aici, totul este clar. Mai putin sigura este increderea celor 39 de oameni care au lucrat in cadrul celor doua structuri ca vor fi preluati de celelalte administratii. Eu, unul, ma cam indoiesc de faptul ca vom fi absorbiti cu totii de celelalte administratii, desi ni s-a promis acest lucru. Apoi, daca va fi asa, sa vedem pe unde se gasesc locuri vacante. S-ar pune si problema navetei, pentru ca si asa unii faceau nateva. Va trebui sa ne miscam zilnic pe zeci de kilometri ca sa ajungem la slujba. Noi vom accepta ceea ce ni se va propune, va dati seama, este singura varianta sa nu ramanem fara salariu. Numai sa fie asa, a declarat unul dintre cei 39 de oameni ale caror locuri de munca dispar.
Cele doua structuri au fost desfiintate prin Ordinul 2180 din 3 iunie 2011 al presedintelui ANAF, in care se specifica faptul ca cele doua administratii vor mai functiona doar pana la 15 iulie.

Cetatenii din nordul judetului, nemutumiti

Oamenii din nordul judetului sunt, de asemenea, nemultumiti ca, de luna viitoare, va trebui sa parcurga zeci de kilometri in plus pentru a-si rezolva problemele legate de Fisc. O pozitie exploziva a avut-o primarul comunei Barasti, Virgil Gealapu. Vai de mama noastra in privinta aceasta. in loc de 25 de kilometri va trebui acum sa parcurgem 50 de kilometri pana la Fisc. Ce sa mai intelegem, pentru ca se vorbea, in lumina ideii de reorganizare administrativ-teritoriala, ca se va usura activitatea administratiei publice locale. Pai asa se usureaza activitatea noastra? Daca eram sub unguri, asemenea mizerii nu se petreceau, aia nu ne luau administratia financiara de la Scornicesti, a declarat ieri Virgil Gealapu.
Nemultumiti sunt si oamenii din Topana, care va trebui sa parcurga 70 de kilometri pana la Slatina pentru a intra in posesia unei simple adeverinte. Ce pot sa spun? Noi am fost impotriva unei asemenea masuri, pentru ca ne dezavantajeaza si pe noi, administratia publica, ii dezavantajeaza si pe agentii economici, si pe oamenii simpli. Trebuie ca cetatenii sa mearga 70 de kilometri pentru o banala, dar necesara, adeverinta, sustine si primarul din Topana, Gheorghe Barbu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți