19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Au inceput lucrarile la sala polivalenta din Slatina

- Advertisement -

Fostele garaje de beton masiv din curtea Loctrans, ridicate in urma cu 20 de ani, vor fi demolate in cel mult o luna. Pe spatiul respectiv se va construi sala polivalenta, o investitie de 67 milioane de lei.
Azi (n.red.-ieri) am inceput sa facem primii pasi in ceea ce priveste construirea salii polivalente. Am inceput cu demolarea fostelor garaje ale Loctrans. La sfarsitul acestui an speram sa reusim sa predam aceasta constructie, una dintre cele mai importante facute la Slatina in ultimii 20 de ani, catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si astfel sa aiba finantarea de care are nevoie. Este un proiect cu o valoare de 67 milioane lei, cu un termen de executie de 22 luni. Modul cum s-a organizat pana in momentul de fata constructorul imi da incredere, in conditiile in care exista finantarea, nu ma indoiesc ca aceasta lucrare se va finaliza in termenul stabilit, a spus Minel Prina, city-managerul orasului
Investitia se intinde pe o suprafata de aproximativ 2,5 hectare, in care este inclus si bazinul olimpic. Sala polivalenta va avea o suprafata de 7.169 metri patrati, cu posibilitatea extinderii la 8.366 metri patrati, iar suprafata de joc va fi de 1555 mp.
Lucrarile de constructie vor demara in aproximativ o luna de zile, dupa finalizarea lucrarilor de demolare si defrisare, acolo unde este cazul. Cladirea se desfasoara pe verticala pe trei nivele, parter, etajul unu si subparter, cu o inaltime la coama de aproximativ 18,5 metri. Legat tot de investitie, vor fi create de jur imprejur aproximativ 120 de locuri de parcare pentru marele public, 75 de locuri pentru VIP-uri, presa si oficialitati, iar pentru sportivi vor fi 24 locuri de parcare pentru masini si patru pentru autocare. Lucrarea este foarte interesanta, de importanta majora pentru comunitatea locala si nu numai, a spus Costica Ursache, inginer in cadrul societatii constructoare.

Bazinul de inot, finalizat pana in ianuarie 2012

Lucrarile continua si la bazinul de inot, investitie care are ca termen de finalizare sfarsitul acestui an.
La bazinul de inot autoritatea contractanta este Compania Nationala de Investitii. Ritmul lucrarilor este destul de sustinut. Daca nu la sfarsitul acestui an, in prima luna a anului viitor va fi cu siguranta finalizata executia. Ramane sa se indeplineasca dezideratul cel mai important, finantarea. in conditiile in care acest lucru este asigurat, termenul va fi cu siguranta respectat. Este un bazin acoperit cu dimensiunile de 25 pe 12 metri, cu vestiare, un bazin de inot frumos si elegant care credem ca va asigura necesitatea slatinenilor in ceea ce priveste practicarea acestui sport, a spus Prina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți