18.1 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Plata asigurarilor obligatorii pentru locuinte, retinuta din ajutorul social

- Advertisement -

Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale va plati asigurarile obligatorii ale locuintelor aflate in proprietatea beneficiarilor de venit minim garantat. Pe baza raportarilor de la primarii, noi am inaintat deja tabelele la ANPS. Ulterior, din valoarea ajutoarelor vor fi retinute sumele aferente treptat, nu mai mult de 30% din cuantumul prestatiei, a declarat Catalin Davidescu, directorul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS) Olt.
La nivelul judetului Olt, ultimele date indicau 5.400 de dosare de beneficiari ai acestui tip de prestatie.
Asigurarea obligatorie a locuintei impotriva cutremurelor, inundatiilor si alunecarilor de teren trebuie incheiata pana pe 15 iulie. Dupa aceasta data, cei care nu au asigurare risca amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei.
Tariful unei polite obligatorii este de 10 euro pe an pentru locuintele cu pereti exteriori din caramida nearsa sau alte materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic, suma maxima asigurata fiind de 10.000 de euro. in cazul locuintelor cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic sau chimic, polita obligatorie costa 20 de euro pe an, suma maxima asigurata fiind de 20.000 de euro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți