8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ceremonie de absolvire pentru politistii locali din Olt si Valcea

- Advertisement -

Cei 32 de politisti locali, 10 din Olt si 22 din Valcea, au primit in cadrul ceremoniei certificate de atestare a noilor competente dobandite. Printre oficialitatile prezente s-au numarat Ana Anghel, viceprimarul Slatinei, Eusebiu Veteleanu, viceprimarul orasului Ramnicu-Valcea, si Adrian Pop, directorul Politiei Locale Slatina.
Instruirea s-a desfasurat in baza legilor de organizare si functionare a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), si a Politiei Locale, pe o perioada de 3 luni. in acest interval, politistii au fost instruiti in domenii precum ordine si siguranta publica, politie rutiera. Pe parcursul celor 3 luni, cursantii au beneficiat de instructie privind tragerea cu armamentul din dotare, au acumulat cunostinte necesare competentelor din domeniul contraventional, din domeniul penal, activitati de pregatire fizica si sport, care sa le asigure un minim necesar in cadrul unor interventii; de asemenea, au beneficiat de sprijinul unor specialisti din cadrul directiilor de specialitate din IGPR, cat si la nivel local, din partea administratiei locale. Au desfasurat activitati practice atat in municipiul Slatina cat si in municipiul Ramnicu-Valcea, pentru ca cei mai multi cursanti de acolo au parvenit. in momentul de fata, toti sunt absolventi ai acestor cursuri, vor primi un certificat care sa le ateste aceste competente, urmand ca pe viitor sa isi desfasoare activitatea in deplina, sa spunem, legalitate, la nivelul institutiilor in care sunt angajati, a explicat comisarul sef Iulian Tanase, director adjunct la nivelul centrului Slatina. Acesta a precizat ca, in termen de cinci ani, toti politistii locali trebuie sa urmeze cursurile de initiere in cariera. Noi speram ca urmatoarea serie de politisti locali sa vina la pregatire in cursul lunii septembrie, dar acest lucru nu depinde de noi; exista o programare, un plan de invatamant la nivelul MAI, dupa cum stim totul trebuie sa decurga pe parcursul a 5 ani de zile, deci acum ramane si la latitudinea primariilor, pentru ca daca au prevazut in buget bani pentru pregatirea acestor cursanti, sunt interesate sa-i trimita cat mai curand. Daca nu, vor fi replanificati, astfel incat in perioada de 5 ani, toti angajatii din structurile Politiei Locale sa absolve un curs de acest gen, a adaugat comisarul sef Iulian Tanase.
Prezenta la ceremonie, Ana Anghel, viceprimarul Slatinei, i-a felicitat pe absolventi. Vreau sa va felicit, in primul rand; mi se pare un lucru extrem de important in contextul actual, cu foarte multe infractiuni, ca am putut si noi sa trimitem 10 politisti la acest curs de calificare. Fiind primul ciclu, normal, este un inceput, insa vrem sa colaboram cu Centrul si sa trimitem in continuare politisti care sa fie initiati in domeniul rutier, de ordine publica. Avem nevoie de oameni pregatiti pentru a apara in primul rand cetatenii municipiului Slatina, a declarat Ana Anghel, viceprimarul Slatinei.

Adrian Pop : Speram sa mai trimitem inca 10 persoane la pregatire

Potrivit sefului Politiei Locale Slatina, Adrian Pop, cursul de pregatire reprezinta un pas normal si firesc in evolutia structurii locale. Nu facem decat sa asistam la un alt pas pe care Politia Locala Slatina l-a facut in vederea normalizarii si asimilarii unor cunostinte necesare pentru aplicarea normelor si atributiilor cu care a fost investita incepand cu data de 1 ianuarie 2011. Ma refer in special la noile atributii pe linia circulatiei pe drumurile publice, acolo unde Politia Locala avea usoare probleme de natura experientei profesionale; speram ca in perioada imediat urmatoare sa putem sa mai trimitem inca 10 persoane la aceste cursuri de pregatire, in functie de fondurile care ne vor fi alocate. Speram ca locuitorii municipiului Slatina sa aprecieze si sa vada efectele pe care le asteptam cu totii, si anume ridicarea nivelului de calitate a muncii depuse de politistii locali, a precizat acesta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți