22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Senatorul PD-L Mihai Nita, convins ca traim mai bine

- Advertisement -

Saracia extrema in care traiesc anumite categorii sociale si dificultatile cu care se confrunta majoritatea populatiei sunt probabil simple iluzii in opinia senatorului democrat liberal Mihai Nita, care a afirmat recent, in cadrul unei conferinte de presa, ca in Romania zilelor noastre se traieste mai bine ca acum cinci ani. Surprinzatoarea afirmatie a venit la finalul unor discutii despre necesitatea reorganizarii si a descentralizarii institutiilor deconcentrate.

Senatorul PD-L Mihai Nita a prezentat, la sfarsitul saptamanii trecute, concluziile discutiilor purtate atat in coalitie cat si cu opozitia pe marginea reorganizarii teritoriale si a descentralizarii. Acesta a precizat ca s-a decis infiintarea unei comisii alcatuite din membri ai celor trei partide aflate la guvernare, care pana in septembrie vor veni cu propuneri si solutii privind descentralizarea si reorganizarea.
Tema data acestei comisii este ca acest program de descentralizare sa fie facut luand in calcul cele opt regiuni. Bineinteles, comisia va putea veni si cu un program de descentralizare fara sa tina cont aceste regiuni. De asemenea, s-a infiintat un grup de lucru pentru un proiect de reorganizare, grup cu cate trei membri de la fiecare partid aflat la guvernare. Problema de fond, adica ideea ca trebuie facuta reorganizarea este rezolvata. Cele trei partide de la guvernare au ajuns la concluzia ca este necesara reorganizarea si descentralizarea. La descentralizare vorbim de reorganizarea institutiilor deconcentrate, iar punctul de plecare va fi de la minister in jos. Se vor analiza toate institutiile din cadrul ministerelor, cu ce se ocupa fiecare si ce posibilitati au de preluare a altor sarcini, astfel incat sa se poata face o restructurare. Cand vorbim de reorganizare, toti suntem de acord. Problema cea mai dificila este ca nu s-a gasit inca forma cum sa se faca aceasta reorganizare. Speram ca pana la toamna grupul care a preluat aceasta sarcina sa vina cu solutia cea mai buna astfel incat sa reusim sa punctam sau sa mai facem un pas inainte, a spus Nita.

Reorganizarea este necesara, pentru ca populatia a devenit pretentioasa!

intrebat de ce crede ca este necesara reorganizarea, senatorul PD-L a afirmat ca la ora actuala statul roman nu poate asigura cetateanului pretentios tot ceea ce acesta are nevoie.
Populatia a devenit pretentioasa si devine, de la o zi la alta, cu pretentii mai mari. Vrea ca atunci cand merge la o institutie sa nu stea la coada sa-si plateasca datoria, sau atunci cand merge sa-si caute niste drepturi sa nu piarda cate doua-trei zile.. La aceasta ora, statul roman nu poate sa ofere cetateanului ceea ce are nevoie. Se doreste ca prin aceasta reorganizare, prin aceasta reforma, sa i se ofere cetateanului ceea ce el isi doreste. De aceea se doreste sa se faca un proiect care sa fie dus la indeplinire si in urma aplicarii lui, cetateanul sa o duca mai bine. Eu sunt de acord sa fie un inspector la invatamant pe trei judete, sau pe cinci. Sunt de acord sa fie un inspector la politie pe cinci judete si asa mai departe. si sa se faca transferul catre autoritatile locale. Cum se va face, nu hotaram noi aici, nici intr-o conferinta de presa, nici la o serata. Se va face un proiect si sa speram ca va fi bun pentru noi toti, a afirmat senatorul.
in opinia sa, oamenii vor putea afla ce presupun proiectele de la primari. Dupa realizarea celor doua proiecte, va fi o perioada de consulare a populatiei. Sunt calculatoare de ajung in orice satuc, proiectul poate ajunge la orice primarie. N-o sa ducem acum proiectul sa i-l dam babei Floarea la 85 de ani… Cine este interesat, va afla. Daca primarul este intrebat si vrea sa dea informatii, va avea posibilitatea sa scoata documentul si sa spuna despre ce e vorba. Se poate ajunge si la referendum, dar este costisitor si se pierde vremea, a spus Nita.

Nu putem sa asteptam doar de la Basescu in jos, ca nu facem cu mana si gata, populatia traieste mai bine!

La finalul conferintei de presa, senatorul PD-L a declarat ca partidul din care face parte incearca din 2004 sa convinga populatia sa traiasca mai bine, dar si populatia, la randul sau, trebuie sa faca ceva in acest sens, nu doar sa astepte sa i se dea. in opinia sa, oricum romanii traiesc mai bine decat acum cinci ani. Vreau sa va spun ca, fara lipsa de modestie sau sa credeti ca vin asa sa spun, pentru ca sunt membru al PD-L, din 2004 PD-L, si alaturi de PNL, a incercat si a luptat sa convinga populatia sa traiasca mai bine, ca si populatia are misiunea ei. Nu putem sa asteptam doar de la Basescu in jos, ca nu facem cu mana si gata, populatia traieste mai bine. Trebuie sa gandim ca toata lumea trebuie sa faca cate ceva in Romania ca sa putem trai mai bine. Merg de trei ori pe saptamana in Colegiul meu. Considerati ca se traieste mai rau decat acum zece sau cinci ani? Eu nu sunt de acord. Asa se traieste de ani de zile la tara. Fata de acum cinci ani se traieste totusi mai bine, a concluzionat senatorul Mihai Nita.
Daca are dreptate sau nu in ceea ce spune, va lasam pe dumneavoastra, cititorii, sa apreciati.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți