Noua organigrama a Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Olt survenita in urma reorganizarii demarate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) cuprinde 491 de posturi de conducere si de executie in loc de 502, cate existau pe vechea schema de personal. Dupa desfiintarea administratiilor financiare de la Scornicesti si Draganesti-Olt, directia va scoate la concurs 27 de posturi pentru cele 38 de persoane care lucrau in cadrul celor doua unitati si care au primit preaviz. Termenul de inscriere la concurs a expirat miercuri, la ora 16.00, urmand ca in perioada 18 – 22 iulie solicitantii care au optat pentru posturile vacante sa fie examinati. Exista, asadar, 38 de preavize si 27 de posturi scoase la concurs. Acum nu putem spune cate posturi vor fi ocupate, pentru ca daca se inscriu mai multe persoane pentru un post la Slatina, de pilda, este clar ca pe postul respectiv va ramane o singura persoana. Trebuie sa spunem ca oamenii au fiecare cate o singura optiune, nu poate opta o persoana pentru doua sau mai multe posturi. Depinde ce optiuni au aplicat cei in discutie. Daca pentru toate cele 27 de posturi s-a inscris cel putin o persoana pe post, evident ca toate cele 27 vor fi ocupate, a declarat miercuri Cristian Pichermayer din cadrul Compartimentului de Relatii Publice al DGFP Olt. Administratiile din Scornicesti si Draganesti-Olt au incetat sa functioneze din 1 iulie, urmare a valului reorganizarii care a cuprins ministerele Finantelor si Administratiei si Internelor. Fostul sef al fostei Administratii Financiare Scornicesti, Constantin Floricel, se numara si el printre cei are se vor bate pentru un loc de munca in cadrul Administratiei Financiare Slatina. Nu pot sa spun daca s-au inscris toti cei care au lucrat la AFP Scornicesti. Eu unul m-am inscris si sper sa ma descurc la concurs, a spus Floricel.
Calendar pentru ocuparea posturilor vacante la Garda Financiara
Noul stat de functii la nivelul Garzii Financiare Olt opereaza o reducere de opt persoane, schema de personal cuprinzand 17 angajati in loc de 25, cati erau inainte, respectiv 14 posturi de comisar si trei de personal administrativ. Pentru ocuparea celor 14 locuri vacante persoanele interesate au avut posibilitatea sa se inscrie pina la 1 iulie a.c., fie la Sectia Olt a Garzii Financiare, fie la Comisariatul General al institutiei, urmand ca concursul sa fie sustinut, la Craiova, in 11 iulie (scris) si in 15 iulie (interviu). Atat conducerea sectiei oltene a Garzii, cat si reprezentantii sindicali ai institutiei s-au aratat in dezacord total cu masura reorganizarii, ambele parti sustinand ca restructurarea Garzii Financiare nu este justificata din punctul de vedere al resurselor bugetare limitate, intrucat veniturile bugetare atrase de institutie au fost intotdeauna cu mult mai mari decat cheltuielile de functionare. Structura de personal a Sectiei Olt a Garzii Financiare era si inainte de adoptarea acestui act normativ insuficienta pentru indeplinirea obiectivelor si atributiilor legale, iar dupa aceasta reorganizare, eficienta institutiei in combaterea derapajelor din economia judetului va scadea semnificativ. La 20 de ani de la reinfiintarea Garzii Financiare din Romania, statul roman a apreciat, cu un cinism imposibil de inteles, ca nu are nevoie de Garda Financiara …, afirma, nu cu mult timp in urma, comisarul sef Damian Tanasescu, seful Garzii Financiare Olt. El atragea atentia ca, urmare a preavizelor de incetare a raporturilor de munca primite de salariati, sectia judeteana a Garzii va fi practic blocata.
Noile organigrame reduc schemele de personal cu 45 de posturi la Inspectoratul de Politie Judetean, cu 39 la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si cu circa 50 la Inspectoratul Judetean de Jandarmi.