10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slatina va avea piste pentru biciclisti pe opt strazi

- Advertisement -

Proiectul a fost aprobat in sedinta de marti, cand consilierii municipali au ridicat mana in unanimitate pentru o valoare totala a investitiei de peste 3,1 milioane de lei. Piste destinate locomotiei pe doua roti vor fi amenajate pe strada Artileriei (intre gara si strada Ecaterina Teodoroiu), pe toata lungimea bulevardului A.I. Cuza, pe strada Cireasov, strada Crisan, strada Draganesti, strada Pitesti, strada Primaverii si strada Ecaterina Teodoroiu. in total, vor fi 14.060 metri de piste pe o suprafata de 243.910 mp.
Alesii Slatinei au mai aprobat o contributie financiara proprie de 20,32% din valoarea proiectului. De proiect va raspunde direct city-managerul municipiului, Minel Prina.
Administratia Fondului pentru Mediu demareaza astazi sesiunea de proiecte privind finantarea realizarii pistelor pentru biciclisti, in cadrul careia doar unitatile administrativ-teritoriale judetene, municipale, orasenesti si comunale pot depune documentatii. Finantarea se acorda in cuantum de maximum 90% din valoarea totala eligibila a proiectului, fara a se depasi suma maxima care poate fi acordata unui beneficiar in cadrul sesiunii de finantare, potrivit unui comunicat de presa al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Olt. Valoarea finantarii acordate este de maxim 90% din valoarea eligibila, dar nu mai mult de 2,5 milioane de lei/proiect pentru judete, orase si municipii si de 1,5 milioane lei/proiect pentru comune. Sesiunea se inchide la data la care valoarea totala insumata a cererilor de finantare depuse la registratura Administratiei Fondului pentru Mediu va fi de 200 milioane de lei, respectiv 400% din valoarea alocata sesiunii, dar nu mai tarziu de 20 august 2011. Suma alocata sesiunii de finantare este de 50.000 mii lei .

Scop si documente

Scopul programului il constituie imbunatatirea calitatii mediului prin inlesnirea transportului mai putin poluant, in conditii de siguranta, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare. Tipurile de proiecte finantabile sunt cele privind realizarea de piste pentru biciclisti pe amplasament nou, cu o singura banda si cele pentru realizarea unor astfel de piste pe amplasamente preexistente rutiere sau in cadrul trotuarelor, cu o singura banda.
in cadrul unui proiect prin care se solicita finantare din acest program, beneficiarul trebuie sa puna la dispozitia evaluatorilor documente care sa ateste anumite caracteristici si angajamente. Dintre acestea nu trebuie sa lipseasca cererea de finantare in original, certificatul de inregistrare fiscala (copie), certificatul de atestare fiscala emisa de organele de specialitate ale Ministerului Finantelor Publice, valabil la data depunerii cererii de finantare (in original sau copie legalizata) si certificatul de atestare privind obligatiile de plata la Fondul pentru Mediu si hotararea consiliului local care sa contina asigurarea contributiei proprii necesare implementarii proiectului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți