17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poetul slatinean Viorel Pacala si-a lansat doua carti in Republica Moldova

- Advertisement -

Pacala a fost la Ialoveni alaturi de reprezentanti ai Bibliotecii Judetene Ion Minulescu din Slatina, printre care s-a numarat si directorul institutiei, Paul Matiu. insasi biblioteca a organizat acolo o expozitie de carte. Am fost invitati sa participam la aceasta mare sarbatoare a Republicii Moldova, care, odata cu trecerea a doua decenii de independenta, a sarbatorit, ca in fiecare an, si Ziua Limbii Romane. Este primul an in care acest gen de manifestare este generalizata in toata tara. A fost emotionant, iar noi, biblioteca, am organizat si un stand cu carte.

Printre volumele prezentate s-au numarat doua dintre volumele de poezie ale postului slatinean Silviu Viorel Pacala, care ne-a fost alaturi si care si-a prezentat publicului cartile, anuarul Muzeului Judetean Olt, care a vazut pentru prima oara lumina tiparului anul acesta, precum si ultimele carti ale poetului si criticului Paul Aretzu, ne-a povestit Paul Matiu. Prins de emotia momentului a fost si poetul Viorel Pacala. Marturisesc ca am fost foarte emotionat. Moldovenii au o particularitate deosebita de a trai astfel de momente, pentru ei limba romana este sfanta, ei sunt patrioti adevarati. Toate trairile manifestate de ei ti se transmit automat si tie, este o experienta care te marcheaza pentru totdeauna, a marturisit poetul slatinean.
Invitatul special al oficialitatilor din Ialoveni a fost scriitorul Nicolae Dabija, care a primit invitatia sa participe si la Zilele Poeziei in Olt, care se va desfasura in toamna la Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți