9.1 C
Slatina
luni,26 februarie,2024

Ultimele Articole

Severica Mitrache – 55

- Advertisement -

La vernisaj sunt asteptate personalitati marcante ale culturii locale si nationale.
Nascut la 24 septembrie 1956, la Timisoara, Severica Mitrache a absolvit, in 1971, scoala Generala din Bobicesti – Olt, a urmat cursurile Liceului Industrial Metalurgic din Slatina, iar in 1980 absolva Institutul de Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti.
Exceland in cariera profesionala ca arhitect, Severica Mitrache nu a abandonat marea sa dragoste pentru pictura, panzele sale ajungand, in timp, sa fie apreciate de pictori consacrati precum regretatul Nicolae Truta sau de critici de arta precum Florin Rogneanu. Prima expozitie personala a fost vernisata in 13 decembrie 2003, la Galeria Pro-Art din Bals. Un an mai tarziu, Muzeul Judetean Olt ii gazduieste cea de-a doua personala, deschisa la 29 octombrie. in 2005, la 8 martie, revine la Galeria Pro-Art din Bals cu o noua expozitie personala si, in acelasi an, in 22 aprilie, isi pune lucrarile pe simezele Bibliotecii Judetene Ion Minulescu din Slatina. in 2006 lucrari ale sale sunt expuse la Galeria Radio Art din Craiova si, in acelasi an, la 2 august, o noua expozitie este vernisata la galeria particulara Art Delia din Slatina. Mai multe lucrari ale sale se gasesc in colectii particulare din Canada, SUA, Franta, Germania, Grecia, Bulgaria, Italia si Spania. Severica Mitrache este catalogat, printre altele, ca un bun peisagist ce nu forteaza limitele, neasumandu-si rolul si destinul unui experimentalist. De aceea culorile sale din peisaje sunt culorile emotiei, ale amintirii care induioseaza, ale starii conectate la realitatea inconjuratoare ca minune data, nu inventata, ce se deschide ochiului atent al artistului.
La vernisajul de joi sunt asteptati, printre altii, pictorii Paul Tudor-Bals si Traian Zorzoliu, criticul de arta Florin Rogneanu, directorul Muzeului de Arta din Banie, pictorul Iulica Segarceanu si caricaturistul Gabriel Bratu de la Craiova, artistii plastici Catalin Podoleanu si Marcel Dutu, scriitori slatineni si reprezentanti ai institutiilor de cultura.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți