Agora non-violentei Andrei de la Slatina s-a consumat aseara pe platoul Casei de Cultura a Tineretului si a demarat cu un spectacol sustinut de tineri din Dolj si Olt a caror valoare a fost confirmata in mai multe concursuri nationale si internationale.
Slatinenii s-au bucurat de muzica usoara, folclorica, folk, dans modern, iar tinerii voluntari si-au menifestat mesajul impotriva violentei
Agora nonviolentei Andrei este o actiune inclusa in proiectul Andrei si reprezinta o forma de manifestare a tinerilor impotriva violentei prin arta, muzica si sport.
Proiectul Andrei a fost initiat in urma tragicului eveniment de anul trecut, care l-a avut victima pe Andrei Goreci, unul dintre voluntarii institutiei. Acesta a murit in 7 octombrie, in timp ce se indrepta spre scoala, cand a incercat sa aplaneze conflictul dintre niste tineri, spiritul sau civic trecand peste grija pentru propria-i viata. Andrei participase la proiecte locale, nationale si internationale prin care s-a militat impotriva discriminarii, drogurilor si violentei.
Cum numarul violentelor creste ingrijorator in Romania, Directia Judeteana de Tineret si Sport Dolj a identificat necesitatea implementarii unui proiect care, pe de o parte, sa traga un semnal de alarma asupra fenomenului violentei, iar, pe de alta parte, sa ofere exemple de tineri implicati in viata comunitatii, prin participarea lor la actiuni de combatere a comportamentelor violente.
in semn de recunostinta pentru felul in care Andrei Goreci s-a implicat in proiectele comunitatii, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dolj a considerat necesar instituirea premiului Andrei, ca mijloc de recompensare a tinerilor activi din comunitatea doljeana si inaugurarea spatiului Agora non-violentei Andrei in cat mai multe localitati din Romania.
Pana in prezent, acesta a fost inaugurat la Craiova, Orsova si Targu Jiu.
Proiectul <
Agora non-violentei Andrei la Slatina
- Advertisement -
- Advertisement -