18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bibliotecarii publici iau lectii de calculator

- Advertisement -

Primii bibliotecari vor fi instruiti in perioada 24 – 28 octombrie. O alta serie va lua lectii intre 7 – 11 noiembrie, ultima sesiune a training-ului urmand sa aiba loc in perioada 21 – 25 noiembrie. Pentru instruire vor veni specialisti de la Timisoara, urmand ca de la anul instructorii pentru viitorii bibliotecari ce vor lua lectii sa fie chiar doua angajate ale bibliotecii noastre, care au urmat in acest sens un curs si care vor fi primi atestate pentru acest gen de activitate. Odata acest curs absolvit de bibliotecari, vor sosi si computerele in seturi complete: scaner, imprimanta, soft, camera web si toate celelalte, a declarat directorul Bibliotecii Judetene, Paul Matiu.
Pintre primele biblioteci care se numara cei din Caracal, Bals, Caracal, Scornicesti, Bobicesti, Curtisoara, Colonesti, Visina Noua, Vadastra, Vadastrita, Urzica, Giuvarasti, Izbiceni, Tia Mare, Cilieni si Gostavatu. in 2012 in program vor intra alte 30 de bibliotreci publice, urmand ca in 2013 sa primeasca aparatura electronica celelalte unitati de carte, daca vor indeplini conditiile impuse de IREX.
Fiecare biblioteca va primi pachete cu cate patru, sase sau opt calculatoare complet echipate, in functie de numarul de locuitori.
Florin Carstea, coordonatorul proiectului in Olt, le reaminteste primarilor din localitatile care au intrat in prima faza a proiectului ca bibliotecile ce vor primi calculatoare vor trebui sa fie pregatite pentru montarea aparatelor, in sensul ca vor trebui dotate inaintea de venirea specialistilor IREX cu Internet si cu comutatoare de retea (asa-zisele switch-uri). Carstea a mai precizat ca pana la sfarsitul anului in curs se va face selectia viitoarelor biblioteci care vor fi dotate cu calculatoare in 2012. Practic, cam toate bibliotecile din Olt ar trebui sa intre in acest program si, intr-un final, asa va fi. Oportunitatile sunt extrem de valoroase pentru populatie gratie acestui program, in sensul ca informatia poate fi la indemana oricui, si ma gandesc aici in primul rand la oamenii din mediul rural, mai spune coordonatorul programului in judet.
Fundatia Bill si Melinda Gates a donat aproape 27 de milioane de dolari pentru modernizarea informatica a 800 de biblioteci din Romania. IREX activeaza in peste 50 de state si in 15 ani a reusit performanta de a asigura accesul la calculatoare pentru trei milioane de utilizatori.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți