24.1 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Postul de director adjunct al AJOFM Olt a fost scos din nou la concurs

- Advertisement -

Concursul demareaza astazi cu proba scrisa, urmand ca proba de interviu sa fie sustinuta de candidati vineri. intre cele doua probe candidatii vor mai fi supusi unei examinari de competenta pe computer. Conditiile de participare la concurs au fost aprobate prin ordinul presedintelui ANOFM si prevede ca fiecare candidat trebuie sa aiba studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta. De asemenea, candidatii trebuie sa aiba o vechime de minim trei ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice.
in urma cu peste trei luni ANFP a mai organizat un concurs pentru ocuparea aceluiasi post, insa scaunul de director adjunct nu a putut fi atunci ocupat. in preajma concursului de atunci au aparut mai multe speculatii potrivit carora unul dintre candidati ar fi avut relatii apropiate cu fostul presedinte al ANOFM, Silviu Bian, arestat in octombrie si trimis de procurorii DNA in judecata pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Candidatul a fost o candidata, Gheorghita Daniela Barbu, fost director al AJOFM Dolj in perioada 2009 – 2010. Contracandidatul ei a fost Constantin Catu. Femeia fusese detasata legal cu ceva timp inainte de organizarea concursului la AJOFM Olt. Ce a fost ciudat la concursul cu pricina este ca cei doi candidati au sustinut proba scrisa la data stabilita, s-au verificat si competentele la calculator, apoi proba de interviu a avut loc mai tarziu cu peste o luna fata de data stabilita prin ordinul presedintelui ANFP. Ciudatul concurs a fost picat de ambii candidati. Ulterior, au aparut zvonuri ca Gheorghita Daniela Barbu ar urma sa se stabileasca totusi profesional in Olt, tot pe o functie de conducere, respectiv pe postul de sef al Agentiei Caracal. Zvonurile nu s-au confirmat ulterior.
Constantin Catu a fost instalat pe postul de director adjunct coordonator al AJOFM Olt in 25 mai 2009. in acelasi an vestita Ordonanta 105 il scotea pe margine pe Cristinel Cirloganu din functia de sef al Agentiei. Pana la repunerea acestuia in functie, la 2 septembrie 2010, in urma unei sentinte definitive a instantei de judecata, de postul cel mai inalt al AJOFM Olt a raspuns Catu. Acum el spera sa ocupe prin concurs functia de director adjunct, pentru ca m-am pregatit foarte bine. Sper sa fiu admis, sa trec cu bine de acest concurs pentru care m-am pregatit foarte mult, am invatat pe rupte. si mai sper ca totul sa fie cinstit, a declarat marti Constantin Catu. El sustine ca nu stie daca pentru ocuparea postului s-au mai inscris si altii la concurs. Nu stiu nimic. Eu m-am inscris la doar trei zile dupa ce a aparut ordinul care stabileste data si conditiile acestui concurs, a mai spus Catu.
Comisia de examinare, formata din patru membri, este condusa, de pe pozitia de presedinte, de Marian Niculescu, secretar general la ANFP, iar comisia pentru solutionarea eventualelor contestatii il are la conducere pe Dan Sachelarescu, director in cadrul aceleiasi institutii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți