17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Teodor Barbu a reusit sa aduca gazele la Corabia

- Advertisement -

Pentru orasul de pe malul Dunarii, introducerea gazelor echivaleaza cu renasterea sperantelor intr-o viata mai buna. Dupa ani in care a fost doar o promisiune vehiculata in campanii electorale, motiv pentru care nimeni nu mai credea ca se va concretiza vreodata, lucrurile s-au schimbat pentru ca eforturile primarului Teodor Barbu au dat roade. Pe 12 decembrie va avea loc licitatia pentru conducta de gaze Turnu-Magurele – Corabia, iar demararea lucrarilor este preconizata pentru 15 ianuarie.
De doi ani ma tot zbat sa aduc gazele in oras si nici nu va puteti imagina cat de mult ma bucur ca am reusit in sfarsit sa urnim lucrurile. Licitatia se va tine pe 12 decembrie si sunt convins ca pana in iunie 2012 vom avea gaze in oras. Aductiunea Turnu Magurele – Corabia este un vis pe care corabienii il au de zeci de ani. Aducerea gazelor va deveni motorul orasului pentru dezvoltarea economiei. Sunt investitori interesati, avem fabrici care pot fi pornite imediat ce vom avea gaze. Automat inseamna locuri de munca, extrem de importante pentru ca rata somajului este ridicata in oras, inseamna TVA, impozite, un castig nu numai pentru zona noastra… Bugetul local va creste, lucru care ne va permite sa investim si in infrastructura. Voi schimba orasul asta asa cum am garantat si veti vedea ca nu sunt vorbe goale. Corabia va redeveni ce a fost odinioara, a spus primarul Teodor Barbu.

Investitori interesati

Pentru dezvoltarea afacerilor in Corabia si-au manifestat interesul mai multi investitori, atat romani cat si straini, lucru care va duce la crearea de sute locuri de munca. Am avut discutii cu un investitor taiwanez care va construi o fabrica de tevi si profile de inox ce va genera 400 de locuri de munca. Tot acest investitor va dezvolta portul comercial, deoarece va aduce materia prima pe mare si pe Dunare pana in port, iar produsul finit va fi exportat in toata Europa. Un investitor spaniol va construi in portul orasului Corabia o fabrica de nutreturi concentrate, iar in procesul de productie se vor crea 150 de locuri de munca directe si 300 indirecte. Un investitor roman vrea sa deschida o fabrica de carne si produse din carne unde vor lucra in jur de 150 de persoane, mai avem si un investitor spaniol care vrea sa faca o fabrica de nutreturi concentrate. Sunt foarte multe posibilitati de dezvoltare, singurul impediment era lipsa gazelor. in luna martie a anului viitor va incepe constructia unei fabrici de produs energie electrica, unde isi vor gasi locuri de munca 200 de oameni. Sunt lucruri care vor deveni realitate, spune primarul.
Potentialul deosebit al zonei a atras si interesul unei delegatii din provincia chineza Shanxi, aflata luna trecuta la Slatina pentru o intalnire cu prefectul judetului pe tema oportunitatilor de investitii. Interesati de agricultura si turism, reprezentantii chinezi si-au anuntat intentia de a vizita zona Corabia in primavara anului viitor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți