17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Se majoreaza tarifele pentru rebransarea la apa si canalizare in Slatina

- Advertisement -

Potrivit unui proiect de hotarare al Primariei Slatina, aflat deocamdata in dezbatere publica, tarifele, nemajorate din 2007, se vor mari considerabil de anul viitor. Printr-o adresa inaintata primariei pe 11 noiembrie, Compania de Apa a solicitat majorarea preturilor.
Avand in vedere necesitatea impunerii unei discipline cu privire la incasarea creantelor de la clientii rau platnici, precum si corelarea tarifelor practicate la rebransarea la sistemul de alimentare cu apa cu costul materialelor si al celorlalte elemente de cost, vechile valori fiind stabilite la nivelul anului 2007, supunem spre aprobare noile tarife, se precizeaza in adresa Companiei de Apa. Potrivit documentului postat pe site-ul primariei, rebransarea va costa 150 de lei pentru apartamentele cu separare de apa pe orizontala, iar in cazul asociatiilor de proprietari taxa va fi de 300 lei/scara. Pentru casele particulare si agentii economici, acolo unde terenul este balastat, rebransarea va costa 700 de lei. Daca terenul este betonat sau asfaltat, taxa va fi de 1.200 de lei.
Este vorba de o majorare cu 300 – 400% a tarifelor de rebransare practicate de Compania de Apa. Este o masura coercitiva pentru constientizarea oamenilor, incercam sa-i convingem sa-si plateasca la timp datoriile catre CAO, a declarat Minel Prina, city-managerul Slatinei.
Proiectul de hotarare a fost postat pe site-ul primariei pe 28 noiembrie si va fi dezbatut in sedinta publica. Orice persoana interesata, precum si asociatiile de afaceri si alte asociatii legal constituite sunt invitate sa depuna propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de hotarare, la registratura generala a Primariei Slatina, in termen de 10 zile de la publicare, se precizeaza in documentul postat pe site-ul institutiei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți