20.2 C
Slatina
sâmbătă,28 septembrie,2024

Ultimele Articole

Auditul Finantelor, in control la scoala Eugen Ionescu

- Advertisement -

in urma cu aproximativ doua saptamani, auditul Primariei Slatina a inceput verificarile la scoala Eugen Ionescu, controlul fiind dispus in urma unei adrese a IsJ Olt, prin care erau semnalate suspiciuni privind corectitudinea incadrarilor in grila de salarizare.
Noi am primit o adresa din partea Inspectoratului scolar Judetean Olt, prin care ni se aducea la cunostinta faptul ca au fost facute niste incadrari gresite, in sensul ca unii angajati aveau salarii mai mari decat ar fi fost normal.
in urma auditului, a rezultat ca opt persoane, printre care si directorul scolii, au primit intre 2 si 8 milioane lei vechi peste salariul pe care ar fi trebuit sa il aiba. Din punctul meu de vedere vina este una comuna, atat a fostei secretare care a facut incadrarile, cat si a contabilului si directorului unitatii scolare. Noi am facut demersurile necesare, in sensul ca am sesizat auditul de la Finante, a spus Minel Prina, city-managerul Slatinei. Potrivit acestuia, cei opt angajati ai scolii au primit salariile marite timp de aproape un an de zile. Neregulile din statele de plata au iesit la iveala dupa ce s-a schimbat secretarul scolii. Fosta secretara si-a luat concediu fara plata in timpul vacantei de vara si nu a mai revenit la serviciu, la ora actuala fiind, se pare, plecata la munca in strainatate. Cel mai probabil, cei opt angajati care au primit bani in plus la salarii vor fi nevoiti sa restituie sumele incasate necuvenit. Reprezentantii primariei au avut recent o intalnire cu sefii si contabilii unitatilor scolare, care au fost avertizati sa aiba mai multa grija de banul public. Am avut o intalnire cu directorii si contabilii centrelor bugetare, in care le-am atras inca o data atentia ca trebuie sa-si respecte fisele postului si sa aiba grija de banul public, pentru ca neregulile ies intotdeauna la iveala. Sa nu se bucure de un milion – doua pe care-i primesc in plus, pentru ca mai devreme sau mai tarziu vor fi nevoiti sa plateasca. Cine nu se simte capabil sa conduca o unitate sa-si dea demisia, nu este nimeni tinut cu forta in functie. Este deja al treilea incident de acest gen care se petrece la scolile din oras in ultimii doi ani, nu se poate asa ceva, a spus Prina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți