20.2 C
Slatina
sâmbătă,28 septembrie,2024

Ultimele Articole

Eurospatial Tufeni, OMV Petrom si Zahar Corabia – amenzi usturatoare pentru incalcarea legislatiei de mediu

- Advertisement -

Absenta evidentei gestiunii privind deseurile de origine animala a avut si ea un rol in luarea deciziei de sanctionare a firmei de la Tufeni, controlata, din pozitia de unic actionar, de firma Roumagri SARL, cu sediul in Le Mont Aux Roux – Cleville, Franta. Societatea a mai luat o alta amenda in valoare de 3.000 de lei pentru a a pus in functiune o instalatie noua inainte de a fi modificate conditiile cuprinse in autorizatia integrata de mediu. Unitatea a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 10.000 de lei, conform art. 79, alin. 3, lit. a din Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului inconjurator, si cu 3.000 de lei, in conformitate cu art. 9, lit. a din HG nr. 856/2002, a declarat comisarul Aura Mandache, purtatorul de cuvant al Comisariatului Judetean Olt al Garzii Nationale de Mediu.
Sanctionata cu amenda de 25.000 de lei a fost si SC OMV Petrom SA pentru ca nu a raportat un eveniment petrecut la finele lunii octombrie la Sonda 472 Ciuresti-Nord.
Cu 10.000 de lei a fost amendata si SC Zahar SA Corabia pentru vina de a nu fi transmis informatii corecte in cadrul unei documentatii ce sta la baza autorizatiei de emisie a gazelor cu efect de sera.
Societatea agricola Agri Deveselu a fost usurata si ea de 5.000 de lei de comisarii de mediu pentru ca a depozitat direct pe sol cateva zeci de anvelope uzate, dar si pentru ca reprezentantii societatii au incinerat pe domeniul public al municipiului Caracal deseuri rezultate din igienizarea unui spatiu.
Reprezentantii Garzii de Mediu au calcat luna trecuta si sediul SC Decora Stil SRL Slatina, pe care au amendat-o cu 3.000 de lei intrucat societatea nu a respectat obligatia de a intocmi evidenta gestiunii deseurilor pentru deseurile generate din activitatea desfasurata la punctul de lucru sitiuat in Slatina, str. Depozitelor, nr. 9.
Cea mai mare sanctiune a fost amenda aplicata SC Ispas Matcons SRL din Slatina. Patronii firmei vor trebui sa scoata din buzunar nu mai putin de 30.000 de lei pentru ca nu au respectat obligatia legala de a solicita si obtine acte de reglementare pentru activitate de comert cu ridicata al produselor chimice, domeniu in care societatea functioneaza.
Comisarii Garzii de Mediu Olt au efectuat in noiembrie 48 de inspectii planificate si 69 de controale neplanificate si au aplicat opt amenzi contraventionale in valoare totala de 88.000 de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți