17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Peste 200 de angajati ai Consiliului Judetean au absolvit modulele de limba engleza, achizitii publice si managementul proiectelor

- Advertisement -

Modulul de instruire de limba engleza s-a desfasurat intre 4 iulie si 2 septembrie si a fost alcatuit din 2 sesiuni; au fost 77 de cursanti in prima sesiune, 24 de cursanti in cea de-a doua, un total de 101 cursanti, care, dupa ce au parcurs etapele de pregatire practica si teoretica, au intrat in sesiunile de examinare. Acestea s-au desfasurat in fata unor comisii, alcatuite din reprezentanti ai CNFPA-ului, si s-au finalizat cu 101 certificate acreditate de CNFPA. Modulul de managementul proiectelor s-a desfasurat intre 4 iulie si 11 august, in 2 serii, cu 28 de cursanti in prima serie, 28 de cursanti in a doua serie, dupa parcurgerea moduleleor de curs a fost organizat si examenul de absolvire, toti cei 56 au obtinut certificate acreditate CNFPA. La achizitii publice, cursul s-a desfasurat intre 3-25 octombrie, s-au derulat 2 serii de instruire; au fost 27 de cursanti in prima serie, si 23 in seria a doua, toti cei 50 au promovat examenul si au obtinut certificate de acreditare de la CNFPA. Avem rata de promovabilitate 100%, pentru toti cursantii participanti la cele trei module de instruire. Consideram ca proiectul si-a atins rezultatele, cursantii si-au imbunatatit experienta, si toate informatiile pe care le-au dobandit in cadrul acestor module au fost benefice, a explicat Daniela Lungu, sefa biroului Dezvoltare Regionala din cadrul CJ Olt.
Unul din cursanti a fost directorul Camerei Agricole Olt, Emil Marinescu, care s-a declarat multumit de felul in care s-au desfasurat modulele de pregatire: si eu am participat la doua module, la cel de engleza si cel de management al proiectelor, impreuna cu 15 colegi de-ai mei. in afara de modulul de engleza, unde mi-am mai completat niste cunostinte si mi-am reamintit ce am studiat in liceu si facultate, modulul de management a fost foarte interesant pentru noi, cei de la Camera Agricola Judeteana, pentru ca ne-am completat niste cunostinte de specialitate pe care sigur nu le stiam, desi lucram tot la intocmirea proiectelor. Au fost si niste cunostinte noi pe care cei doi experti ni le-au prezentat. Eu consider ca au fost foarte importante toate modulele care au fost aici, si chiar felicit echipa care s-a ocupat de acest proiect. Printre cursanti s-a numarat si sefa biroului Dezvoltare Regionala din cadrul CJ Olt.
La modulul de achizitii publice, la care am fost si eu cursant, lectorii nostri au avut multa experienta in ceea ce priveste practica, au lucrat foarte mult in contracte de achizitii publice, si in special au avut experienta pentru autoritatile publice locale, ceea ce pe noi ne-a ajutat foarte mult. Eu, personal, am beneficiat de experienta dansilor, am ramas in relatii de colaborare bune, si acum, daca mai avem nevoie si ne lovim de anumite aspecte legale la intocmirea documentatiilor de achizitii publice, ne consultam in continuare cu ei, a adaugat Daniela Lungu.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013, obiectivul general fiind reprezentat de cresterea eficacitatii organizationale la nivelul Consiliului Judetean Olt. Grupul tinta a fost format din 130 de functionari publici ai Consiliului Judetean Olt si 69 de functionari publici ai institutiilor subordonate CJ. Valoarea totala a proiectului a fost de peste 650.000 de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți