13.1 C
Slatina
duminică,29 septembrie,2024

Ultimele Articole

Salarii de peste 1.000 de euro in fermele danezilor

- Advertisement -

Potrivit consilierului Eures, Elena tane, sunt oferite locuri de munca in fiecare luna, iar stagiarii trebuie sa aiba ca obiectiv principal imbogatirea educatiei dobandite in Romania si aplicarea cunostintelor in domeniu.
Persoanele care vor sa aplice pentru o astfel de slujba trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa aiba varsta intre 18-30 ani, sa fi absolvit liceul agricol sau facultatea de profil agricol numai specializarile zootehnie, medicina veterinara, agricultura si horticultura, in anul 2010 sau 2011; de asemenea, trebuie sa aiba cunostinte foarte bune de limba engleza, iar carnetul de conducere si experienta in condusul tractorului reprezinta un avantaj. Tot ca si conditii, candidatii trebuie sa dea dovada de responsabilitate si flexibilitate in indeplinirea sarcinilor si a programului de lucru, si sa fie motivati pentru munca grea si noi experiente.
in fermele in care se ofera locuri de munca, sarcinile sunt dintre cele mai diverse, pornind de la spalarea, sortarea, ambalarea fructelor si legumelor, plantarea sau cultivarea acestora in solarii – in fermele de legume si fructe, iar in cele de animale – hranirea animalelor, curatarea grajdurilor, conducerea tractorului si a altor masini, efectuarea de injectii, asistenta la nasterea animalelor; intretinerea si repararea echipamentului din ferme, a conductelor de apa, tinerea evidentei animalelor sau a bazei de date specifice.
Durata contractului este intre 6 si 18 luni, cu program de lucru de 37 de ore pe saptamana; se pot efectua si ore suplimentare, stabilite de comun acord cu angajatorul si platite ca atare. Aplicantii trebuie sa fie flexibili cu privire la data de incepere a activitatii.
in ceea ce priveste salariul, conform legislatiei daneze aplicabila stagiarilor, se porneste de la 1.260 euro brut/luna, din care se scad contributia pe piata muncii si impozitul, precum si chiria lunara individuala. Tot din salariu, fiecare lucrator isi plateste si mesele. Unii angajatori pot oferi cazare contracost la ferma lor, sau in apropierea fermei. Chiria lunara medie pe o persoana poate varia intre 200 si 300 euro/luna.
Persoanele interesate pot sa trimita pe adresa de e-mail jue@workindenmark.dk CV-ul model EUROPASS in limba engleza, cu poza inclusa; diploma de bacalaureat si foaia matricola (in cazul absolventilor de liceu agricol), diploma de licenta facultate agronomica, numai specializarile mentionate la cerinte (sau adeverinta de la facultate, pentru cei care au terminat studiile in 2011) precum si foaia matricola. Diplomele si foile matricole trebuie traduse autorizat in limba engleza si vor fi trimise scanate pe adresa de e-mail mai sus mentionata. Candidatii care intrunesc cerintele ofertei vor fi contactati prin e-mail sau telefonic de consilierii Eures danezi, pentru stabilirea modalitatilor concrete de recrutare. Termenul limita pentru trimiterea documentelor mentionate este 1 martie 2012.
Potrivit consilierului Eures, Elena tane, persoanele care nu au posibilitatea trimiterii actelor scanate in Danemarca, se pot prezenta cu acestea la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt, Compartimentul EURES.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți