25.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Traian Zorzoliu – 75

- Advertisement -

Polivalentul om de cultura va fi sarbatorit de apropiati, colegi artisti, prieteni si de institutiile culturale. Expozitia va cuprinde 40 de tablouri noi si va fi deschida la ora 14.00.
Traian Zorzoliu s-a nascut la 15 decembrie 1936, in comuna Stoicanesti, provenind dintr-o familie respectabila de tarani, care a avut o mare influenta in evolutia umana si profesionala a acestuia. A urmat scoala primara si gimnaziul in satul natal. in anul 1954 a absolvit Liceul Sf. Sava din Bucuresti. intre anii 1956-1958 a urmat scoala Postliceala de Contabilitate din Lugoj, timp in care a frecventat si cursurile scolii Populare de Arta Ion Vidu din Lugoj, sectia pictura. in anul 1974 este absolvent al Facultatii de Desen din cadrul Universitatii Timisoara, iar in anul 1985 absolvent al Facultatii de Muzeologie din cadrul Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu Bucuresti.
A lucrat 22 ani in invatamant, ca profesor de desen, avand rezultate deosebite in educatia plastica a elevilor. A activat in reteaua culturala a judetului Olt din anul 1964. Din 1980 este director al Muzeului Campiei Boianului din Draganesti-Olt.
Pe linia artelor plastice, Traian Zorzoliu a participat la 35 de expozitii de grup
in tara, la mai multe expozitii colective in Elvetia, Bulgaria si Republica Moldova, semnand si zeci de expozitii personale in tara si strainatate. Tot el semneaza mai multe busturi ale unor personalitati de seama politice si culturale. Lucrari ale sale se gasesc in zeci de colectii particulare si institutii publice din Romania, Republica Moldova, Elvetia, SUA, Bulgaria si Israel.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți