14.1 C
Slatina
duminică,29 septembrie,2024

Ultimele Articole

Darius Valcov, dat exemplu de Elena Udrea pe blogul personal

- Advertisement -

Trei noi contracte de finantare pentru proiecte care vizeaza modernizarea unor cartiere din Slatina au fost semnate, vineri, de Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, impreuna cu Darius Valcov, primarul Slatinei, si Marilena Bogheanu, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Vest Oltenia. Valoarea totala a celor trei contracte este de peste 5,57 milioane de euro. Prin cele trei proiecte, care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a municipiului Slatina, vor fi reabilitate spatiile verzi, aleile de acces rutier si pietonal, precum si mobilierul urban adiacent din cartierul cuprins intre strazile Unirii, Libertatii si Crisan, din zona Cornisei -Spital si zona Progresu.
Ministrul a felicitat atat conducerea ADRSV Oltenia, cat si administratia locala, precizand ca prioritatea tuturor trebuie sa fie atragerea fondurilor europene in numar cat mai mare si cat mai repede in economia reala.

Asaltata de cereri de autografe la LPS

Dupa semnarea contractelor de finantare, Elena Udrea a vizitat Liceul cu Program Sportiv din Slatina, recent reabilitat cu fonduri europene, unde a fost primita de elevi cu colinde si invitata sa ajute la impodobirea bradului. Micutii i-au facut cadou decoratiuni de Craciun realizate de ei, pe care ministrul a afirmat ca le va pune in bradul de la minister. Asaltata de cereri de autografe si solicitari ale copiilor de a face poze impreuna cu ei, Udrea le-a promis acestora ca va reveni si anul viitor printre ei, aratandu-se incantata de primirea calduroasa a elevilor.
Elena Udrea pare sa fi fost placut impresionata si de aspectul orasului. intr-o postare pe blogul sau personal, aceasta il lauda pe edilul Slatinei pentru reusitele sale in ceea ce priveste atragerea fondurilor europene.
(…) M-am deplasat la Slatina, in judetul Olt, unde am semnat, alaturi de primarul Darius Valcov, trei contracte pentru refacerea mai multor strazi din localitate si a zonelor adiacente. Valoarea totala depaseste 24 de milioane de lei. Toate aceste lucrari fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Municipiului Slatina si se alatura altor 6 contracte semnate in trecut. Din acest punct de vedere, orasul de pe malul Oltului reprezinta un exemplu pentru localitati mult mai mari din tara – primarul a aratat ca se pot absorbi fondurile europene. Spre deosebire de alte orase, Slatina nu dispunea de fonduri importante pentru investitii proprii si a trebuit sa se orienteze catre banii comunitari. Nevoia l-a invatat pe primar sa atraga fonduri europene. Poate si primarul Capitalei sau al Constantei vor intelege ceva din asta, scrie Elena Udrea pe blogul sau.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți