17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Politistii olteni au inceput actiunea Foc de artificii

- Advertisement -

Pana acum, oamenii legii au intocmit doar un singur dosar penal, unui barbat din orasul Potcoava, pentru nerespectarea regimului materialelor explozive. in autoturismul acestuia au fost gasite 6 cutii din carton care contineau produse explozive pe baza de amestecuri pirotehnice clasa II si 3 produse explozive, pe baza de amestecuri pirotehnice clasa I.
Din primele cercetari, politistii au stabilit ca acestea au fost achizitionate dintr-un complex comercial, din municipiul Bucuresti. Legislatia in vigoare interzice comercializarea catre persoanele fizice a obiectelor artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele II – IV, T.1, T.2, precum si a artificiilor din categoria obiecte zburatoare luminoase si a pocnitorilor din clasa I. De asemenea, este interzisa comercializarea articolelor pirotehnice catre persoane cu varsta sub limita prevazuta de lege – 16 ani. Fapta constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 1 an.
Persoanele juridice autorizate in conditiile legii pot folosi aceste obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice doar in interes propriu si in locurile autorizate. Acestea nu pot comercializa catre alte persoane juridice autorizate decat articole pirotehnice din clasele/categoriile pentru care au fost autorizate. Potrivit politistilor, obiectele artizanale de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice se vor folosi numai in zilele de 31.12.2011 si 01.01.2012.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți