3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Premiera: cei mai reprezentativi artisti ai Oltului, premiati de Consiliul Judetean

- Advertisement -

Evenimentul s-a consumat miercuri in sala mare a Consiliului Judetean (CJ), unde 30 de artisti au primit diplome de recunoastere a valorii si premii in bani (cate 300 lei fiecare), inmanate de reprezentantii Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Cultural, subordonata CJ. Printre cei mai cunoscuti oameni de arta premiati s-au numarat creatorii populari Dumitru Ciobanu (Calui) si Alexandrina Filip (Cezieni), pictorii Andreea Vladut, eleva a Liceului de Arta Marin Sorescu din Craiova si castigatoare a numeroase premii la concursuri locale si nationale si George Paunescu, doctor in Arte Plastice si Decorative, lector titular la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cadrul Universitatii Bucuresti, un artist din ce in ce mai cunoscut si pe plan international.
Consiliul Judetean isi propune ca evenimentul de miercuri sa fie repetat o data la doi.

Una calda, alta rece

Anul acesta s-a mai consumat o premiera pe taram cultural, la cealalta extrema, din pacate. Este vorba de Concursul national de poezie Ion Minulescu, care, dupa 20 de ani, nu a mai fost organizat. Concursul se tinea, in ultimii ani, sub umbrela Zilelor Poeziei in Olt, o manifestare care includea trei manifestari culturale la Slatina, Caracal si Corabia si din care s-a ales praful anul acesta din lipsa de fonduri, dar si din lipsa initiativei pe care institutiile organizatoare trebuiau sa o aiba.
De altfel, printre artistii premiati miercuri de Consiliul Judetean nu s-a numarat nici un scriitor, desi in ultimii doi ani au fost cateva evenimente editoriale importante in judet.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți