15.2 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

sapte firme se bat pe cele 24 milioane lei pe care statul le baga in modernizarea comunei Deveselu

- Advertisement -

Finantarile vin de la Guvernul Romaniei prin HG 577/1997 privind modernizarea drumurilor de interes local si alimentarea cu apa a satelor, cele trei proiecte fiind aprobate dupa ce Primaria Deveselu, Consiliul Judetean si Prefectura Olt si-au dat mana, semnand in 17 august 2011 un document pentru sustinerea dezvoltarii comunei. Toata aceasta poveste n-ar avea nici o legatura cu faptul ca americanii vor instala scutul antiracheta la Deveselu, sustine primarul comunei, Gheorghe Beciu. Nu exista nici o legatura cu instalarea americanilor la Deveselu. Toate cele trei proiecte au fost dinainte gandite numai si numai pentru dezvoltarea comunitatii locale, pentru care am fost sprijiniti de multe entitati publice, de la Consiliul Judetean si Prefectura, cu care am semnat si un document in acest sens, pana la Guvern si Presedintie. Cand se vor instala aici, americanii vor plati pentru tot: pentru racordarea la sistemul de alimentare cu apa, pentru utilizarea canalizarii, pentru toate utilitatile. Ceea ce facem acum nu se leaga de amplasarea scutului in zona noastra, sa fie clar, declara primarul localitatii.

Castigatorii, desemnati in cel mult 20 de zile

Cele sapte firme care au depus oferte sunt din Slatina, Constanta, Tulcea, Sebes, Craiova si Pitesti, unele dintre ele participand simultan la toate cele trei licitatii, fie in asociere, fie individual. Odata deschise marti, ofertele vor fi analizate vreme de cel mult 20 de zile de o comisie si de un consultant de specialitate, care vor stabili castigatorii in functie de ofertele cele mai avantajoase din punct de vedere economic si de parametrii tehnici stabiliti in caietele de sarcini. Totul a avut loc corect. Deschiderea ofertelor doar a fost amanata de comun acord cu comisia si cu reprezentantii ofertantilor din motive obiective. De maine incepe analizarea fiecarei oferte in parte, urmand ca cele mai bune oferte sa fie desemnate castigatoare in 15, 20 de zile, astfel incat sa ne apucam cat de repede posibil de treaba, afirma Gheorghe Beciu. Edilul spune ca toate cele trei investitii trebuie finalizate pana in toamna acestui an.
Valoare estimativa a proiectului privind modernizarea, prin asfaltare, a peste 11,5 kilometri de drumuri este de peste 8.4 milioane de lei, lucrarile la reteaua de alimentare cu apa, care va avea o lungime de 16,4 kilometri, vor inghiti peste 5,7 milioane de lei, iar investitia privind canalizarea are un cost estimativ de aproape 10 milioane de lei.
Pentru co-finantarea celor trei proiecte, Primaria Deveselu a primit anul trecut de la Consiliul Judetean 21.000 de lei.

Conditii

Printre conditiile pe care ofertantii trebuie sa le indeplineasca se numara cea potrivit careia firmele participante trebuie sa fi dus la bun sfarsit cel putin un contract similar ca valoare celui pentru care s-au inscris in competitie. Participantii mai trebuie sa faca dovada ca cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani a fost de 497.400 lei la proiectare, cerinta in cazul contractului de modernizare a drumurilor, de 597.644 lei in cazul contractului de canalizare si de 260,802,00 lei in privinta contractului de alimentare cu apa. Cifra media de afaceri in ultimii trei ani la capitolul executie trebuie sa fi fost de 16.354.000 lei (la contractul de drumuri), de 19.272.674 lei (canalizare) si de 11.246.484 lei (alimentare cu apa).
De asemenea, firmele ofertante trebuie sa aiba certificatul de calitate ISO 9001 si pe cel de protectia mediului ISO 14001

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți