20.2 C
Slatina
duminică,29 septembrie,2024

Ultimele Articole

Cristinel Cirloganu, numit prin manevre amicale la conducerea AJOFM Olt

- Advertisement -

Cristinel Cirloganu, numit director executiv al AJOFM Olt in 2005, ar fi pierdut postul in 2009, prin aparitia celebrei Ordonantei 37, care desfiinta practic titulatura de director executiv la toate institutiile publice, introducand-o pe aceea de director coordonator, prin modificarea Legii 188/1999 privind Statutul functionarilor publici. Prin aparitia acestui act normativ, multi directori executivi de institutii publice deconcentrate si-au pierdut posturile. Dupa ce ordonanta a fost declarata neconstitutionala, unii dintre sefii ramasi pe dinafara si-au recapatat functiile in instanta. Postul de director executiv si l-a recapatat si Cirloganu, care a invocat faptul ca a fost ras din functie de ordonanta declarata ulterior neconstitutionala. Ei bine, omul a mintit, iar seful si prietenul sau de la centru i-a sustinut minciuna, renumindu-l director executiv. Pentru ca Cristinel Cirloganu nu a picat de pe postul de sef al institutiei lovit de ordonanta neconstitutionala, ci a cerut singur sa fie mutat pe o functie inferioara.

Jocul cererilor

Detinand informatia ca va aparea o ordonanta care va schimba sefii institutiilor publice, Cristinel Cirloganu a gandit un plan eficient pentru a fenta Ordonanta 37/2009, cerand presedintelui de atunci al ANOFM, Silviu Bian, amicul sa declarat, sa-l mute pe functia de sef al Serviciului Juridic din cadrul AJOFM. Cererea sa a fost inregistrata la ANOFM in 15 mai 2009. Solicitarea ii este indeplinita de Bian prin Ordinul 362 din 22.05.2009, prin care lui Cirloganu i se modifica raporturile de serviciu prin mutarea definitiva in functia publica de conducere de sef serviciu – Juridic, relatii cu publicul, control masuri active, resurse umane si salarizare – consilier clasa I, grad profesional superior…. La doar trei zile dupa emiterea acestui ordin, Cirloganu este numit, in conditiile noii Ordonante 37, director coordonator al AJOFM Olt, nefiind, prin manevra cererii aprobate de presedintele ANOFM, victima a actului normativ, cum va minti mai tarziu. La scurta vreme, ordonanta este declarata neconstitutionala, lucru care vine in favoarea celor care isi pierdusera functiile de conducere, multi dintre ei recistigandu-si-le in instanta. si-a recarsigat-o si Cristinel Cirloganu, mintind ca incetarea activitatii mele din functia de director executiv a avut loc ca efect direct si nemijlocit al aplicarii OUG 37/2009, declarata ca fiind neconstitutionala, ale carei prevederi au fost prelungite prin OUG 105/2009, de asemenea neconstitutionala. Ca atare, va rog sa dispuneti incetarea numirii ele in functia de director coordonator si reluarea activitatii in functia de director executive…, ii solicita Cirloganu prietenului sau Silviu Bian. Prin Ordinul 702/2.09.2010, presedintele ANOFM il numeste in functia ceruta. Prietenia dintre Cristinel Cirloganu si seful ANOFM a fost intarita public de primul si dupa ce Silviu Bian a fost arestat, anul trecut, pentru luare de mita, provenind, au sustinut procurorii, din salariile unor subordonati care lucrau la implementarea unor proiecte cu finantare europeana. Asemenea proiecte se prefigurau in 2009 si pentru judetul Olt, iar Bian ar fi avut nevoie de un om de incredere la conducerea AJOFM Olt, sustinea, in luna octombrie 2011, secretarul general al PDL Olt, Dan Balasescu, care ieri a facut publice, intr-o conferinta de presa, documentele in baza carora Cirloganu a fost mutat si repus pe functia pe care o ocupa si in prezent. Balasescu declara duminica, atunci, ca la nivelul AJOFM Olt s-ar fi constituit un grup de interese menit sa mulga din derularea fondurilor europene, ca Cristinel Cirloganu ar fi instrumentul cuiva din minister si ca, de fapt, acesta a fost sustinut cu tot dinadinsul sa reocupe postul de director executiv al institutiei de insusi seful ANOFM, cu un scop anume.

Potriviri suspecte

La scurt timp dupa declaratiile lui Dan Balasescu, presedintele ANOFM, Silviu Bian, avea sa fie arestat si cercetat pentru luare de mita. Eveniment de Olt a tras un semnal de alarma asupra modului suspect in care se deruleaza proiectele europene si la AJOFM Olt, dupa ce unul dintre contractele finantate din fonduri comunitare a fost incheiat de institutia condusa de Cirloganu cu o firma infiintata de figuri cunoscute pe scena politica locala cu doar circa doua luni inainte de semnarea contractului in valoare de peste 10 miliarde de lei vechi. Contractul se referea la servicii hoteliere pentru cateva zeci de cursanti cuprinsi in grupul-tinta al unu proiect. Licitatia a fost castigata de firma SC Accredo Resort SRL, in conditiile in care, abia infiintata, ca la comanda, societatea nu avea nici o experienta in domeniu. Toate datele in aceasta poveste poarta cate un semn de intrebare: infiintata la sfarsitul lui 2010 de secretarul general al PNL Olt, Catalin Rotea, de pedelistul Ioan Truica, membru al Consiliului Local Slatina si de inca o persoana, societatea si-a ales drept sediu social un spatiu in hotelul pe care avea sa-l inchirieze imediat dupa infiintare pentru serviciile pe care avea sa le furnizeze AJOFM Olt dupa ce va fi castigat licitatia. si totul a mers ca uns. Catre sfarsitul anului trecut politia a demarat cercetari asupra modului in care au fost cheltuiti banii europeni la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt. Dupa dezvaluirile din presa si dupa ce politia a inceput cercetarile, Cristinel Cirloganu a anuntat ca, la finalul tuturor verificarilor, isi va da demisia din functia pentru care a facut atatea sa o pastreze. Totodata, el a respins orice acuzatie, sustinand ca este nevinovat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți