18.7 C
Slatina
duminică,11 mai,2025

Ultimele Articole

Peste 40 de medici veterinari, infectati cu Salmonella din neglijenta

- Advertisement -

Masa festiva de sfarsit de an a fost organizata de catre Colegiul Medicilor Veterinari Olt, in colaborare cu DSVSA si cu Asociatia Medicilor Veterinari Olt la sala restaurant a SC Hidroconstructia SA Slatina (cunoscuta drept cantina TCH), in data de 27 decembrie. Oamenii au servit mai multe feluri de mancare, insa se pare ca cei care au consumat preparatele din aperitiv au avut cel mai mult de suferit. La o zi sau doua de la petrecere, medicii s-au pomenit cu diaree, febra si crampe abdominale. Din cei circa 150 de medici veterinari din tot judetul si de la DSVSA, doar Maricutoiu a ajuns la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Slatina, iar un alt medic a ajuns la un spital din Bucuresti. Ceilalti, fiind afectati mai putin, si-au luat tratament acasa.

Toba ne-a purtat sambetele!
Carnea de porc preparata in bucataria societatii Hidroconstructia a fost procurata de la o societate de profil din Bals. Sursa bacteriei nu este una sigura, deoarece alimentele pot fi contaminate in timpul procesului de pregatire a mancarii, dar si prin manipularea lor cu maini nespalate sau infectate. O sursa frecventa de infectie este reprezentata de o persoana infectata, care nu se spala pe maini cu sapun dupa folosirea toaletei, se arata in lucrarile de specialitate.
intreaga poveste a ramas secreta, pentru ca ce ar fi fost sa se afle ca cei care trebuie sa vegheze asupra sanatatii populatiei se imbolnavesc ei insisi din cauza unor neglijente? – explicatie data de una dintre sursele noastre care a vorbit cu conditia sa nu-i fie divulgat numele. Sub protectia anonimatului au vorbit despre aceasta intamplare mai multi oameni, cu totii medici veterinari. De unde ati aflat domnule? Asa este, masa a fost organizata exact de Sfantul stefan, pe 27 decembrie. Toti cei care au mancat aperitivul s-au imbolnavit. si eu am fost bolnav. Unii au ajuns si la Urgente, dar majoritatea si-au luat tratament acasa si s-au facut bine. Printre cei cu probleme au fost si Maricutoiu, si stefan Nicolae, seful de la Audit, si multi altii. Am fost peste 40 de medici. Carnea a fost luata de la o societate comerciala din Bals. Nu se stie daca chiar carnea a fost infestata sau daca sursa bolii a fost alta, pentru ca boala poate fi contractata pe mai multe cai. Carnea a fost luata de la Bals, dar a fost pregatita in bucataria TCH-ului. Cert este ca cei care au servit aperitivul s-au imbolnavit mai grav, iar din aperitiv se pare ca toba ne-a purtat sambetele. La probele prelevate ulterior s-a constatat ca bacteria a fost in mai multe feluri de mancare, dar toba a avut cele mai mari probleme din acest punct de vedere. in fine, acum suntem toti bine, ne-a declarat un alt medic veterinar.

Control in dorul lelii
Doua dintre sursele citate ne-au spus ca controlul asupra alimentelor din care urmau sa fie preparate bunatatile culinare ce aveau sa fie servite la masa festiva de la Hidroconstructia a fost efectuat de cineva fara experienta in domeniu, cineva desemnat de conducerea DSVSA. Este vorba de sotia regretatului medic veterinar Gheorghe Zainescu, angajata relativ recent in cadrul institutiei pe un post care nu prea avea de-a face cu controlul alimentelor.

Tacerea e de aur
Pe acest subiect am incercat sa discutam si cu directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea. Dupa ce a fixat cu noi o intalnire, omul n-a mai fost de gasit, nici la birou, nici la telefon. Bolborea nu s-a numarat printre cei infestati: seful DSVSA Olt a sarit peste aperitiv, ne-au mai spus sursele citate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți