20.2 C
Slatina
sâmbătă,28 septembrie,2024

Ultimele Articole

Puterea si Opozitia s-au prins in Hora Unirii

- Advertisement -

Oficialitati locale, reprezentanti ai institutiilor deconcentrate si numerosi cetateni au participat ieri la manifestarile dedicate implinirii a 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane. De la eveniment nu au lipsit nici politicienii. Primii care si-au facut aparitia, cu o delegatie numeroasa, au fost reprezentantii PDL Olt, condusi de presedintele Darius Valcov. Prezenti au fost si social democratii, condusi de Paul Stanescu, liberalii, in fruntea carora s-a aflat Ioan Ciugulea, PRM-istii lui Vasile Popa si Alianta Socialista. De la festivitati au lipsit reprezentantii UNPR, dar si parlamentarii olteni. Un plus de farmec sarbatorii l-au adus trei elevi slatineni, deghizati in Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogalniceanu si mos Ion Roata.
Criza pare sa-si fi pus amprenta asupra bugetelor institutiilor publice, o parte din deconcentratele din judet cuplandu-se cate doua sau trei la o coroana. Au lipsit si mesajele specifice momentului pe care le adresau in anii precedenti oficialitatile, singurul discurs despre semnificatia zilei fiind rostit de Petre Lupu, directorul Cancelariei Prefectului. Participantii au avut in schimb parte de o slujba bisericeasca ce parea sa nu se mai termine in ciuda frigului patrunzator. Criticat public in urma cu cateva saptamani de secretarul general al PDL Olt, Dan Balasescu, pentru discursul politicianist rostit pe 22 decembrie la comemorarea eroilor Revolutiei, episcopul Slatinei parca a tinut sa-i demonstreze acestuia ca isi vede cu prisosinta de cele popesti, iar slujba a fost una pe masura.
Dupa depunerea in ritm alert a coroanelor, participantii s-au prins in Hora Unirii, fara sa tina cont de culoarea politica.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți